Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ιντλίμπ: Ο Συριακός Στρατός μετέφερε το πυραυλικό θηρίο Golan-1000

Ολοταχώς για σύγκρουση στην Ιντλίμπ Σύριοι και Τούρκοι

Ο Συριακός Στρατός (SAA), καθώς προχωράει σε μαζικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλότουρκων τρομοκρατών στη Βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες, δημοσίευσε φωτογραφίες του πανίσχυρου πυραυλικού συστήματος Golan-1000, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μεταφερθεί στην Ιντλίμπ για την τελική προώθηση του SAA.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Αυτό το "πυραυλικό θηρίο", ικανό να χρησιμοποιεί θερμοβαρικά βλήματα 500 χιλιοστών βάρους μισού τόνου, βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή, έτοιμο να διασπάσει την άμυνα των τουρκικών στρατευμάτων και των τζιχαντιστών.

Σε καθημερινή βάση πλέον,μεταφέρονται άρματα μάχης, τεθωρακισμένοι μεταφορείς προσωπικού, όπλα πεζικού, αυτοκινούμενα πυροβόλα και MLRS από την Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση των τρομοκρατών στην Ιντλίμπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Σύριοι ενεργοποίησαν ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους, η χρήση του οποίου θα σηματοδοτήσει την πλήρη διάλυση της τουρκικής άμυνας στη Συρία και βαθύ χτύπημα στον τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές που επικαλείται ρωσικό ΜΜΕ, το Golan-1000 δεν χρησιμοποιήθηκε ενεργά σε πρόσφατες μάχες, λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων πυραύλων που διατηρούνται για ιδιαίτερα σημαντικές επιχειρήσεις - εκτιμάται για την τελική προώθηση του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι τουρκικές δυνάμεις εγκατέλειψαν νέες θέσεις στην επαρχιακή πόλη Tal Tamr μια εβδομάδα μετά την απομάκρυνσή τους από διάφορες περιοχές της περιφέρειας.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο, τα τουρκικά στρατεύματα υποχώρησαν ατάκτως από τα χωριά Harras, Al-Souda, Al-Manajir και Al-Shabliyah, αφού έβαλαν φωτιά στα κέντρα διοικήσεωνς. Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί πληροφορίες σχετικά με τους λόγους πίσω από αυτή την αιφνιδιαστική υποχώρηση.

"Επικρατεί μια κατάσταση έντασης μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των συριακών αντιπροσώπων τους (ένοπλη αντιπολίτευση/τζιχαντιστές) στην περιοχή", πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Στις 12 Φεβρουαρίου, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι τα τουρκικά στρατεύματα υποχωρούν από τις θέσεις τους στα χωριά Helewah, Jamus, Arishah, Mahmoudiyah, Al-Sudah, Al-Said και Kherbet Jammu στην περιοχή Tal Tamr - Abu Rasin. Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί πληροφορίες σχετικά με τους λόγους πίσω από αυτή την απομάκρυνση.

Πηγές έχουν δείξει ότι αυτές οι περιοχές δεν ήταν μέρος των κύριων σχεδίων της Τουρκίας. Μια ομάδα των δυνάμεων που υποχώρησαν κατευθύνθηκε προς το χωριό Tal Halaf, σχεδόν τρία χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ρας αλ Αίν.Όλα δείχνουν πως Συριακός και Τουρκικός στρατός, ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση στην Ιντλίμπ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ευάλωτες σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας. Οι Σύριοι μεταφέρουν τα πλέον ισχυρά οπλικά συστήματα στην πρώτη γραμμή, ενώ οι Τούρκοι ενισχύουν τους τρομοκράτες με ότι τους έχει απομείνει. Τουρκικό "βιετνάμ" ενόψει.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...