Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Άγκυρα & Ουάσινγκτον ''μοιράζουν'' Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Προκλητικό συνέδριο στα Κατεχόμενα για την ΑΟΖ με παρουσία Αμερικανών

Μετά τα ελληνικά συνέδρια για την κατάσταση στην Α.Μεσόγειο, τις τουρκικές προκλήσεις και την αμφιλεγόμενη στάση πολλών Ελλήνων αξιωματούχων και μη, σειρά παίρνει η Τουρκία.
Έτσι έχουμε το 2ο Συνέδριο ναυτικής και ναυτιλιακής Ασφάλειας 2020, που θα διεξαχθεί στην κατεχόμενη από τις δυνάμεις του Αττίλα, Κερύνεια, με θέμα «Η οικοδόμηση του μέλλοντος από τον Ατλαντικό την Α.Μεσογειο έως τον Ινδικό Ωκεανό», σε συνεργασία με το TASAM (τουρκικό Ινστιτούτο Άμυνας και Ασφάλειας) και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Κερύνειας.

Κρατήστε αυτό. Θα συμμετέχει και το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Δηλαδή με λίγα λόγια η Ουάσινγκτον βάζει ''πλάτη'' στην Τουρκία για άλλη μία φορά!

Όπως φαίνεται το σχέδιο ξεδιπλώνεται, καθώς στόχος κάποιων, είναι να διχοτομήσουν την Ελληνική ΑΟΖ.

Μιλάμε για το άντρο στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι λεπτομέρειες των άνομων και προκλητικών τουρκικών σχεδίων.

Το φόρουμ αυτό, με την εναρκτήρια συνεδρίαση στις 09.30 την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Το κύριο θέμα του, δηλαδή η "Οικοδόμηση του μέλλοντος από τον Ατλαντικό, την Α.Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό", θα δοθεί μέσα από το πρίσμα των τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων, με σκοπό τα εμπέδωση των δικών τους ύποπτων σχεδίων.

Σε αυτό οι Τούρκοι, εισάγουν κανονικά τον όρο “Γαλάζια πατρίδα” με "πρωτοποριακές ιδέες και διαφωτιστικές λύσεις σε αυτό το σχέδιο", με το οποίο θέλουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο και να υφαρπάξουν ελληνική ΑΟΖ.

“Το φόρουμ, με ενοποιητική προσέγγιση και ένα ευρύ όραμα της ιστορίας, επιθυμεί να προωθήσει την διαχείριση μιας υγιούς συνεργασίας από την χώρα που θέλει να γίνει ναυτική δύναμη» (Τουρκία), έχοντας σκοπό να αυξηθεί η διακίνηση του εμπορίου, ειδικά στον τομέα των μεταφορών σε νέα ύψη, όπως απαιτείται από τις παγκόσμιες σχετικές εξελίξεις και μελέτες.

Η Τουρκία σε “συνεργασία” με άλλες χώρες έχει στόχο την δημιουργία δικτύων αλληλεπίδρασης ναυτικής συνεργασίας, ενώ θα συζητηθεί και ο όρος ναυτική γεωπολιτική”, αναφέρει το τουρκικό ινστιτούτο.

Σε αυτό το συνέδριο θα εξηγηθούν όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, για την επίγνωση της κατάστασης από όλες τις γειτονικές χώρες και αυτό θα είναι ένας από τους κύριους στόχους του Φόρουμ.

Για οτιδήποτε όμως είναι να συμβεί, δεν πρέπει να λησμονεί κανένας την ολοκληρωτικά αντίθετη γνώμη του συνόλου του ελληνικού λαού, η οποία μπορεί να γίνει γνωστή, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, μιας και οι πιέσεις αναμένονται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με άρθρα στον τουρκικό τύπο που αναφέρουν, "περί παρουσίας τουρκικών πολεμικών πλοίων στην ελληνική ΑΟΖ" το επόμενο διάστημα.

 πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...