![](https://2.bp.blogspot.com/-UQqHMCBvomw/V7bO12_i6zI/AAAAAAAAuDE/b1P09oj3W1IkDTHxAup4MrftiS5K7_wpwCLcB/s400/bigstock-The-Peeled-Potatoes-In-A-Sauce-113795816.jpg)
Καλό είναι να το κάνουμε όταν πρόκειται για τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν από τη ζέστη, όπως σοκολάτες ή φρούτα, δεν πρέπει όμως ποτέ να βάζουμε στο ψυγείο τις ωμές πατάτες.
Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA), όταν τοποθετούμε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Όταν στη συνέχεια μαγειρέψουμε τις πατάτες τα σάκχαρα αυτά θα οδηγήσουν στο σχηματισμό ακρυλαμιδίων, μια κατηγορία χημικών ουσιών που ενδεχομένως συσχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου.
Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύουμε τις πατάτες, ασχέτως εποχής, είναι να τις τοποθετούμε σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα καλάθι σε ένα δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και χωρίς να εκτίθενται στο φως.
onmed.gr
http://perivolipanagias.blogspot.gr