Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Καταρρέει το μέτωπο των τζιχαντιστών συμμάχων της Τουρκίας στο Χαλέπι

Η νίκη του Συριακού Στρατού στο Χαλέπι οδήγησε στην κατάρρευση του μετώπου των φιλότουρκων τζιχαντιστών, αλλά η Άγκυρα είναι αποφασισμένη για πόλεμο, καθώς αποστέλλει συνεχώς νέα στρατεύματα.
Το τελευταίο τριήμερο, παρά τις απειλές και τις εξαγγελίες Ερντογάν, ο στρατός της Συρίας συνέχισε την προέλασή του και απελευθέρωσε σημαντικά εδάφη που γειτνιάζουν με την πόλη Χαλέπι, που θεωρείται η ατμομηχανή της οικονομίας της Συρίας.

Σημειώνεται ότι των επιτυχιών αυτών την προηγούμενη εβδομάδα προηγήθηκε η απελευθέρωση πολλών περιοχών εκατέρωθεν του στρατηγικής σημασίας οδικού άξονα Μ5, ενώ εξασφαλίστηκε και ο πλήρης έλεγχός του από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι.

Πληροφορίες του συριακού τύπου αναφέρονται σε σημάδια διάλυσης της βασικής τρομοκρατικής οργάνωσης των ισλαμιστών, της HTS, η οποία σημειωτέον, έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τον ΟΗΕ.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η ηγεσία της οργάνωσης σκέφτεται σοβαρά την αυτοδιάλυσή της, εν όψει της ολοκληρωτικής καταστροφής που είναι προφανές ότι θα ακολουθήσει, δεδομένης της αποφασιστικότητας του διδύμου Συρίας-Ρωσίας.

Πάντως, παρά τις επιτυχίες του συριακού στρατού και τα σημάδια διάλυσης των τρομοκρατικών οργανώσεων που στηρίζονται από την Τουρκία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να στέλνουν φάλαγγες στις περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ που είναι ακόμα υπό τον έλεγχο των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως αναφέρει το infognomon.

Επειδή από επιχειρησιακής άποψης η παρουσία των τουκρικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή είναι ακατανόητη, αυτό που άρχισε να… λανσάρετε σε τουρκικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται σε θέματα άμυνας της Τουρκίας, το επιχειρησιακό δόγμα της “άμυνας περιοχής” (Alan Savunması).

Αυτό σημαίνει ότι οι περίπου δέκα χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και 2,5 χιλιάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πυροβόλα και στρατιωτικά οχήματα που εισήλθαν στην περιοχή Ιντλίμπ τον τελευταίο μήνα, θα προσπαθήσουν να οργανώσουν γραμμές άμυνας, για να αναχαιτίσουν την προέλαση του συριακού στρατού.

Πάντως, αν ολοκληρωθεί η προέλαση του συριακού στρατού από το Χαλέπι προς δυσμάς, μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, κλείνει ο διάδρομος επικοινωνίας Ιντλίμπ-Αφρίν.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι δυνάμεις των Κούρδων συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού, επειδή έλαβαν διαβεβαίωση ότι θα ακολουθήσει επιχείρηση απελευθέρωσης του Αφρίν.

Είδομεν.

πηγή 

1 σχόλιο:

  1. Έτσι μπράβο, εκεί είναι η ουσία : οι Τούρκοι ξέρουν ότι μετά το Ιντλίμπ ακολουθεί το Αφρίν, γι'αυτό στέλνουν ενισχύσεις.

    Μακάρι να στείλουν κι άλλους, όσο περισσότεροι στην φάκα τόσο το καλύτερο !!!

    Οι μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι του Συριακού Στρατού - ενισχυμένοι από τους Κούρδους μαχητές - και με την Ρωσική αεροπορική υποστήριξη θα δείξουν στους ψευτονταήδες της Άγκυρας τι εστί βερύκοκο...

    Ερντογάν, η Συρία ΔΕΝ είναι νεοελλαδιστάν και ο Άσαντ ΔΕΝ είναι Alexis, ούτε Κούλης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...