Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Βραζιλία: Νίκη Ρούσεφ.Πώς αντέδρασαν Ομπάμα- Πούτιν.


Με ποσοστό 51,4% η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ επανεκλέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.  Ο μεγάλος της αντίπαλος στο δεύτερο γύρο των εκλογών Αέσιο Νέβες συγκεντρώνει το 48,6% των ψήφων, με καταμετρημένο το 99% του σώματος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η Ρουσέφ είναι στην προεδρία της χώρας από το 2010 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις πολιτικές της προς τα λαϊκά στρώματα.Υποσχόμενη προς τους οπαδούς της πως θα είναι «καλύτερη πρόεδρος από την προηγούμενη τετραετία», κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της η Ρουσέφ επανέλαβε τη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία και τον περιορισμό του πληθωρισμού.


Συγχαρητήρια Ομπάμα, θερμός χαιρετισμός Πούτιν

O πρόεδρος των ΗΠΑ 
Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στη Ντίλμα Ρουσέφ για την επανεκλογή της στον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων με την χώρα, η οποία αποτελεί «σημαντικό εταίρο των ΗΠΑ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα τηλεφωνήσει στην κ. Ρουσέφ τις επόμενες ημέρες για να «την συγχαρεί προσωπικά», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο ίδιος επιθυμεί ιδιαιτέρως να συζητήσει με την πρόεδρο της Βραζιλίας τους τρόπους προκειμένου «να ενισχύσουν τη συνεργασία τους» με στόχο την παγκόσμια ασφάλεια και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να προάγουν τη διμερή συνεργασία τους σε άλλους τομείς όπως η εκπαίδευση, η ενέργεια ή ακόμα και το εμπόριο.

Από μέρους της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη με τη σειρά του την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, που επανεξελέγη χθες, εξαίροντας τις προσπάθειές της για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους «εξήρε την προσοχή που δίνει η πρόεδρος της Βραζιλίας στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ Ρωσίας - Βραζιλίας και επιβεβαίωσε τη βούλησή του να συνεχίσει τη διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου και μιας ενεργούς συνεργασίας» επισημαίνει το Κρεμλίνο σε ένα δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε.

Η Μόσχα ήρε τον Αύγουστο τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στις εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων της Βραζιλίας εξαιτίας «παραβιάσεων των υγειονομικών κανονισμών».

Τον Ιούλιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε μία περιοδεία διάρκειας έξι ημερών στη Νότια Αμερική, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησε τη Ντίλμα Ρουσέφ και παρέστη στην ετήσια σύνοδο των ισχυρότερων αναδυόμενων χωρών της ομάδας BRICS, όπου συμμετέχουν επίσης η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.
Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ
http://www.geopolitics.com.gr/2014/10/blog-post_295.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...