Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Νέα ευρήματα από τα φτερά των Σφιγγών.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα θα γίνει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις...
 
Πλέον με όλα τα τμήματα και τα θραύσματα είναι δυνατή η πλήρης αποκατάστασή των Σφιγγών
Δύο ακόμη θραύσματα από τα σπασμένα φτερά των δύο Σφιγγών βρέθηκαν μέσα στα χώματα κοντά στην είσοδο του τρίτου θαλάμου στον τάφο της Αμφίπολης, λίγες μέρες...

... μετά την αποκάλυψη του μαρμάρινου κεφαλιού της ανατολικής Σφίγγας, το οποίο βρέθηκε 14 μέτρα μακριά από το σώμα του αγάλματος.

Τα νέα κομμάτια από τα φτερά των Σφιγγών, τα οποία ήρθαν στο φως, έρχονται να προστεθούν σε εκείνα τα οποία βρέθηκαν σε προηγούμενα στάδια των ανασκαφικών εργασιών

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανασκαφή στον πρώτο τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Σφίγγες, είχαν βρεθεί τα κυρίως τμήματα των φτερών των Σφιγγών που ήταν ένθετα στους κορμούς και ότι πλέον με όλα τα τμήματα και τα θραύσματα είναι δυνατή η πλήρης αποκατάστασή τους.

Στο μεταξύ, οι εργασίες από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνεχίζονται με βάση τις συνθήκες τις οποίες δημιουργούν η βροχόπτωση και η κακοκαιρία. Υπάρχουν προβλήματα στο έργο της αποχωμάτωσης, με το χώμα να μετατρέπεται σε λάσπη μόλις βγαίνει από το ταφικό κτίσμα.

Πάντως, η υπέυθυνη Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού Άννα Παναγιωταρέα ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα θα γίνει νέα ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα τελευταία νέα από την ανασκαφή στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη.

http://karfotiko.blogspot.gr/2014/10/blog-post_329.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...