Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στο Λίβανο – Άγριες μάχες στην Τρίπολη.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες...
που διεξάγει ο λιβανέζικος στρατός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Λίβανο το Σάββατο, καθώς ο στρατός προσπαθεί να εκδιώξει τους τζιχαντιστές από την Τρίπολη.

Δύο πολίτες και έξι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 20 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και δέκα στρατιώτες, στις μάχες που μαίνονται στην Τρίπολη από το βράδυ της Παρασκευής.

Δύο ακόμα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος στο χωριό Μχαμάρα, βόρεια της Τρίπολης, ενώ πέντε στρατιώτες κατόρθωσαν να διαφύγουν από ενέδρα που τους είχε στήσει το Ισλαμικό Κράτος για να τους πιάσει ομήρους. Επίσης, ένας αξιωματικός του στρατού του Λιβάνου σκοτώθηκε και δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν τζιχαντιστές χτύπησαν το όχημά τους με αντιαρματικό βλήμα στην περιοχή της Μινιέχ.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε κάποιους τζιχαντιστές και καταδιώκει τους υπόλοιπους.

Οι οδομαχίες στην Τρίπολη εκτιμώνται ως μια προσπάθεια της επέκτασης του πολέμου που μαίνεται στη Συρία.

Μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου είπε στη λιβανέζικη Daily Star, ότι τουλάχιστον 25 τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής έχουν συλληφθεί.

Οι μάχες μαίνονται και στην παλιά πόλη της Τρίπολης, της οποίας τα στενά σοκάκια προσφέρονται για ανταρτοπόλεμο ενώ ο στρατός δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτά με τεθωρακισμένα οχήματα.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...