Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική υποκρισία στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών σε όλο της το μεγαλείο!
Μια πραγματικά αποκαλυπτική φωτογραφία που τράβηξαν Κούρδοι μαχητές του συριακού μετώπου και η οποία δείχνει στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, Τούρκους στρατιώτες να χαιρετούν με χαρακτηριστικό φιλικό τρόπο τα στρατιωτικά αποσπάσματα των Τζιχαντιστών στην άλλη πλευρά των συνόρων, αποκαλύπτει όλο το τουρκικό θέατρο του τουρκικού καθεστώτος των Ερντογάν - Νταβούτογλου. Αυτό το καθεστώς ενώ από την μια εμφανίζεται ότι συντάσσεται στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών, στην ουσία είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των φανατικών μουσουλμάνων δολοφόνων που έχουν αιματοκυλήσει την Συρία και το Ιράκ και βαρύνονται με την γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Όπως αποκαλύπτει στις 22 Οκτωβρίου η τουρκόφωνη κουρδική εφημερίδα, Özgürpolitika, στην ευρύτερη περιοχή του Κομπανί και στο ύψωμα Zorava, οι Τζιχαντιστές πηγαινοέρχονται κυριολεκτικά ανενόχλητοι από τους Τούρκους μεταφέροντας και το πλιάτσικο τους από τις κουρδικές περιοχές στην τουρκική πλευρά. Μάλιστα οι Τζιχαντιστές καθώς περνούν τα σύνορα επιστρέφοντας για να συνεχίσουν τα εγκλήματα τους στην Συρία, σηκώνουν και τα χέρια τους αποχαιρετώντας τους Τούρκους στρατιώτες ενώ εκείνοι ανταποδίδουν τον χαιρετισμό.

Η νέα αυτή αποκαλυπτική φωτογραφία δείχνει το διπρόσωπο παιχνίδι που παίζει εδώ και μήνες η Τουρκία. Ενώ προσπαθεί να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι καταδιώκει τους Τζιχαντιστές, στην πραγματικότητα όμως είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των εξτρεμιστών μουσουλμάνων που έχουν αιματοκυλήσει όλη την ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, στις 29 Σεπτεμβρίου, ότι οι Τζιχαντιστές εκτός των άλλων διατηρούν πέντε μεγάλα στρατηγεία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις πόλεις Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ και Χατάι, στα σύνορα δηλαδή Τουρκίας Συρίας. Την ύπαρξη αυτών των στρατηγείων την γνωρίζει πολύ καλά η τουρκική κυβέρνηση, αλλά κάνει τα «στραβά μάτια» καθώς έχει δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά των Τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο εσωτερικό της Τουρκίας και διεκδικούν ακόμα και πολιτική έκφραση. Πέραν αυτών των κεντρικών στρατηγείων, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, οι Τζιχαντιστές διατηρούν πολλές εστίες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν και ανοιχτές διαδηλώσεις υποστήριξης προς το κίνημα τους, όπως έγινε πρόσφατα σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

Η απροκάλυπτη αυτή συμμαχία Τουρκίας Τζιχαντιστών έχει εξοργίσει τους Κούρδους της Τουρκίας οι οποίοι, όπως προβάλλεται και στον τουρκικό τύπο, έχουν αρχίσει ξανά να οργανώνονται για ένα καινούργιο εσωτερικό πόλεμο μέσα στην Τουρκία. Εκτός όμως από την κουρδική οργή και οι ΗΠΑ δείχνουν να είναι έντονα δυσαρεστημένες από το παιχνίδι των Τούρκων με τους Τζιχαντιστές, οι οποίοι μετά τις τηλεοπτικές παραστάσεις των εκτελέσεων Αμερικανών δημοσιογράφων φαίνεται πως έχουν κάθε έρεισμα στην επίσημη αμερικανική πλευρά και τώρα, αν και κάπως αργά, χαρακτηρίστηκαν σαν παγκόσμιος κίνδυνος.

Είπε κανείς τίποτα για την ελληνική στάση σε όλα αυτά και κυρίως στην επιχείρηση γενοκτονίας των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...