Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Πούτιν οχυρώνει τη Ρωσία ενάντια στην ισλαμιστική λαίλαπα: Όπου σας πω εγώ, θα προσεύχεστε!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το νόμο που ορίζει τα μέρη...
που μπορούν να διεξάγονται θρησκευτικές τελετές (συμπεριλαμβάνονται μαζικές προσευχές και λιτανείες) χωρίς να απαιτείται ενημέρωση ή άδεια από τις τοπικές αρχές.
Ο νόμος που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης την Πέμπτη, αναφέρει ότι οι λειτουργίες και οι άλλες θρησκευτικές τελετές μπορούν να πραγματοποιούνται σε ειδικά κτίρια ή χώρους που ανήκουν σε θρησκευτικές ομάδες, είτε είναι ιδιόκτητοι, είτε ενοικιάζονται. Ο νόμος ισχύει και για τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από θρησκευτικές ομάδες, όπως π.χ. για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που ανήκουν στην Εκκλησία.
Οι πιστοί μπορούν επίσης να διεξάγουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τελετουργίες στα σπίτια τους και σε επίσημα προσκυνηματικά σημεία, νεκροταφεία και κρεματόρια.
Μέχρι τώρα, οι πιστοί στη Ρωσία μπορούσαν να πραγματοποιήσουν θρησκευτικές τελετές σε δημόσιους χώρους, μόνο εφόσον είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων τις τοπικές αρχές σχετικά με την συγκέντρωση.
Πλέον οι δημόσιες θρησκευτικές τελετές αντιμετωπίζονται από το νόμο όπως οι απλές μαζικές συναθροίσεις και συγκεντρώσεις- μια μαζική εκδήλωση απαιτεί άδεια από τις τοπικές αρχές.
Με τη χορήγηση της άδειας, οι αρχές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Θρησκευτικές τελετές και λειτουργίες μπορούν να διεξαχθούν χωρίς άδεια μόνο σε ειδικά μέρη, τα οποία αποκαλούνται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης «Hyde Parks».
Ο νόμος συντάχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από μια σειρά καταγγελιών που αφορούσαν σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές, σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας. Οι κάτοικοι των πόλεων διαμαρτύρονταν κυρίως για τους μουσουλμάνους μετανάστες από την Κεντρική Ασία, οι οποίοι προσεύχονται δημοσίως στους δρόμους και κατά τη διάρκεια των εορτών τους σφάζουν ζώα μέσα στους δρόμους ή ακόμα και μέσα σε πολυκατοικίες.


http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...