Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 300 ΤΖΑΜΙΑ, ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενα καινούργιο νομοσχέδιο, που προωθείται στην αυστριακή βουλή και σύμφωνα με το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο περίπου 300 παράτυπων μουσουλμανικών τζαμιών που λειτουργούν στην αυστριακή επικράτεια, έχει εξοργίσει την Τουρκία, η οποία όμως διαπιστώνει ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης... αυξάνονται με επικίνδυνο ρυθμό οι αντιδράσεις στην ανεξέλεγκτη προώθηση τα τελευταία χρόνια του Ισλάμ, μια εξέλιξη που έχει ήδη δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafakτο αυστριακό κόμμα «Νέα Αυστρία» προωθεί στην αυστριακή βουλή ένα καινούργιο νομοσχέδιο που θα προβλέπει το κλείσιμο 300 τζαμιών που σήμερα λειτουργούν στην Αυστρία, ενώ θα κόψει κάθε εξωτερική οικονομική επιχορήγηση σε ισλαμικά ιδρύματα.

Εκείνο όμως που εξόργισε τους Τούρκους, είναι το σύμφωνα με το νέο αυστριακό νόμο το Κοράνι όταν αναγιγνώσκεται δημόσια στην Αυστρία, θα αναγιγνώσκεται υποχρεωτικά μόνο στην τοπική γερμανική γλώσσα και απαγορεύεται αυστηρά η ανάγνωση του Κορανίου σε άλλη γλώσσα όπως αραβικά ή τουρκικά.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τον τελευταίο καιρό, όπως σημειώνει και ο τουρκικός τύπος, παρατηρείται μια έντονη αντίισλαμική δραστηριότητα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι βίαιες διαδηλώσεις πριν από λίγες μέρες στην Κολωνία της Γερμανίας κατά των Σαλαφιστών και κατά της προβολής των ισλαμικών πρότυπων στην καθημερινή ζωή των Γερμανών, καθώς και οι αντιδράσεις κατά της προώθησης του Ισλάμ σε μια σειρά άλλων χωρών όπως το Βέλγιο, Αγγλία ακόμα και πέρα του Ατλαντικού στον Καναδά, σκιαγραφούν ένα άκρως εύφλεκτο τοπίο που έχει αρχίσει να ανησυχεί έντονα τους «σπόνσορες» της προώθησης του Ισλάμ στην Δύση.

Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι Δυτικοί, μετά την ψυχρολουσία και το σοκ που υπέστησαν από την εμφάνιση των Τζιχαντιστών και τα φρικτά εγκλήματα τους σε στυλ παράστασης που παρουσιαστήκαν στις ευρωπαϊκές τηλεοπτικές οθόνες, έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα στην επιβολή των ισλαμικών προτύπων στην καθημερινότητα τους.

Παράλληλα συνεχίζεται η μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δανίας και της Τουρκίας εξ’ αιτίας της απόφασης τουρκικών δικαστηρίων να αφήσουν ελεύθερο τον Δανό υπήκοο, ισλαμιστή Basil Hassan. Ο Basil Hassan που ασπάστηκε το Ισλάμ και ενώ είναι καταζητούμενος από τις δανικές αρχές γιατί είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό συγγραφέα, Lars Hedegard, ο οποίος στα βιβλία του καταγγέλλει με σκληρές φράσεις το Ισλάμ σαν μια βάρβαρη θρησκεία, κατέφυγε στην Τουρκία όπου ζήτησε προστασία από τις τουρκικές αρχές. Μάλιστα ο εν λόγω Δανός κατηγορείται και για άλλες παράνομες πράξεις και για άμεση σύνδεση του με τους Τζιχαντιστές.

Αυτό το έντονα αντί ισλαμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης ενίσχυσαν τελευταία και οι φήμες πως Τζιχαντιστές έχοντας σαν βάση των επιχειρήσεων τους το ισλαμικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιχειρήσουν να σκορπίσουν δηλητηριασμένα τρόφιμα σε ευρωπαίους καταναλωτές. Μάλιστα στην Γαλλία υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuter ότι υπάρχουν υπόνοιες πως τα περίφημα τουρκικά κεμπάπ είναι ύποπτα για δηλητηριασμένα κρέατα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Ευρώπη και ενώ οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται κατά της επέκτασης του Ισλάμ, εμείς εδώ στο «Ελλαδιστάν», που έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινής εισβολής εκατοντάδων μουσουλμάνων αγνώστου προέλευσης και αγνώστων προθέσεων, εκστασιαζόμαστε με τις συνεχείς εξαγγελίες για ανέγερση μουσουλμανικών τζαμιών, κέντρων ισλαμικών σπουδών και όλα τα συναφή και ακατανόητα. Ως εδώ και μη παρέκει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...