Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


541539_982650991761024_8078359018028581879_n (1)
Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Βαλιντεμπάγκ της Κωνσταντινούπολης.
Πολίτες αντιδρούν στην ανέγερση νέου τζαμιού που έχει αποφασίσει η Νομαρχία σε δασώδη έκταση. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν προσπαθώντας με τα σώματά τους να παρεμποδίσουν τη διέλευση των πρώτων φορτηγών οχημάτων . Διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν αρκετά τεμένη για τις ανάγκες των πιστών και θέλουν να διαφυλάξουν το φυσικό πάρκο.(habersol)
bnbbll
Το Validebag αντιστέκεται στην ανέγερση του τζαμιού για 8η ημέρα μετά από μια πρόσκληση για δράση των κατοίκων. Και χθες το βράδυ, παρά τη βροχή και το κρύο, κάτοικοι έκαναν περιφρούρηση για να μην περάσουν τα οχήματα. Η αστυνομία τελικά επιτέθηκε το πρωί καθώς οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αποκλείσουν ένα όχημα.(sendika)



Οι κάτοικοι  που φρουρούσαν τη γειτονιά δέχθηκαν επίθεση μπροστά από το εργοτάξιο. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και στόχευσε με  πλαστικές σφαίρες. Υπήρξαν  τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα. Επίσης, γιατροί ήταν παρόντες σε απόσταση από τα οδοφράγματα της αστυνομίας. Πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί από το τουρκικό κράτος για την περίθαλψη τραυματιών διαδηλωτών εκτός νοσοκομείων ώστε να μην φακελώνονται οι συμμετέχοντες σε διαμαρτυρίες. Η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει τη συγκέντρωση αλλά και πάλι κάποιοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν.
Κατά τις 6.00 μ.μ. , η επιτροπή δράσης για την προστασία του δάσους του  Validebag από την ανέγερση νέου τζαμιού, έβγαλε ανακοινωθέν ότι μέχρι τις 3.30 μ.μ.  κράτησαν οι οδομαχίες με την αστυνομία και ότι τα όργανα επιβολής του νόμου επιτέθηκαν με πλαστικές σφαίρες που τραυμάτισαν τους διαδηλωτές. ..
bljbjbjb
“Το Validebag αντιστέκεται για το πράσινο, για την προστασία της πόλης, για την παράνομη κατασκευή έργων, για τις εξ άνωθεν αποφάσεις που αγνοούν τους ανθρώπους. Το Validebag θα αντισταθεί! Είμαστε Εδώ! Θα έχουμε πάλι την ευκαιρία να  υπερασπιστούμε τη ζωή μας κατά της παράνομης κατασκευής του τζαμιού!”(sendika)
dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/10/28

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...