Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

AOZ ή υφαλοκρηπίδα πρέπει να ανακηρύξει πρώτα η Ελλάδα και γιατί.


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Η ΑΟΖ μιας χώρας είναι μια επιφάνεια που παράγεται με την παράλληλη μετατόπιση των  παρακτίων γραμμών στα 200 νμ,
Αν οι ΑΟΖ δύο χωρών επικαλύπτονται τότε το σύνορο καθορίζεται με την αρχή της μέσης γραμμής.
Η υφαλοκρηπίδα καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο μέχρι τα 200 νμ. Αυτή  όμως μπορεί να φτάσει το μέγιστο τα 350 νμ ή τα 100 νμ μετά το ισοβαθές των 2500μ (επεκτεταμένη μορφή της υφαλοκρηπίδας), αν το κράτος το ανακοινώσει στον ΟΗΕ μια πενταετία μετά την επικύρωση του Νόμου της Θάλασσας στην Εθνική του Αντιπροσωπεία. Η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει πλέον γιατί ήδη έχει κάνει επικύρωση του νόμου πριν περισσότερο απο πέντε χρόνια στη Βουλή. H Ελλάδα βέβαια έχει και κάποια άλλα εμπόδια που θα σας τα πώ σε επόμενο άρθρο. Στη φωτογραφία Α, βλέπετε τον γεωλογικό ορισμό της υφαλοκρηπίδας, που είναι διαφορετικός απο αυτόν που δίνει ο Νόμος της Θάλασσας (βλέπετε φωτογραφία Β, σημεία 1, 2 και 3).

Η Ελλάδα θα ανακηρύξει την ΑΟΖ της ή θα στηρίξει τη μη φορολόγηση των πολυεθνικών;


Νησί είναι κάθε εξόγκωμα του βυθού που 24 ωρες είναι πάνω απο τη θάλασσα ανεξάρτητα μεγέθους.
Μόνο ένα νησί που έχει οικονομική ζώη μπορεί να συνεισφέρει στην ΑΟΖ.
Καθε νησί και κάθε ακτή έχουν υφαλοκρηπίδα.
Η Τουρκία, αν  “αύριο” υπογράψει το νόμο της θάλασσας, τότε τα πράγματα θα μπορεί να στραφούν κατά της Ελλάδας δεδομένου ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει την υφαλοκρηπίδα της κάτω από τη Κρήτη, γιατί η πενταετία για αυτή δεν έχει περάσει και έχει περιθώρια να εφαρμόσει την επεκτεταμένη μορφή υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας!!! Στη περιπτωση αυτή θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος της μέσης γραμμής και το Αιγαίο τελικά να χωρισθεί στα δύο.
Αυτό περιμένει το σημερινό καθεστώς;  Για το λόγο αυτό είναι τόσο σιωπηλή η σντιπολίτευση;
Η Ελλάδα πρέπει να ανακηρύξει συνολικά το γρηγορότερο ΑΟΖ στα 200 νμ με γεωγραφικές συντεταγμένες σταλμένες στον ΟΗΕ και να “πιάσει” τη Τουρκία στον ύπνο. Ο λόγος το λέει…
Αν δεν γίνει αυτό, τότε μετά τα 6νμ η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει αυτό που έχει τώρα δηλαδή διεθνή ύδατα και μέχρι να κινηθεί η Τουρκία. Σε διεθνή ύδατα, η Ελλάδα οικόπεδα δεν μπορεί να προκηρύσσει γιατί σε διεθνή ύδατα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα. Τον πειρατή θα κάνει;
Αντιλαμβάνεσθε πόσο σημαντικό είναι νησιά που είναι σε ακραίες θέσεις ή στο κεντρικό Αιγαίο να έχουν οικονομική ζωή; Το καθεστώς το αντιλαμβάνεται; H παραχώρηση εθνικού εδάφους θυμούνται στη κυβέρνηση πως λέγεται; Θα τους το θυμήσω, λέγεται “προδοσία”. H σιωπή της αντιπολίτευσης, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και το γνωρίζει, ξέρετε τί σημαίνει; Σημαίνει “συμμετοχή”.
Η μη οριοθέτηση της ΑΟΖ ευνοεί τη μη φορολόγηση στην Ελλάδα πολυεθνικών εταιρειών. Η Κύπρος δεν πρόκειται να φορολογεί όπως ελπίζω να ξέρετε το εξορυσσόμενο φυσικό της αέριο αλλά θα παίρνει ένα μικρό κέρδος για κάθε κυβικό μέτρο που βγάζει. Η Ελλάδα προτιμάει να έχει κέρδη μόνο απο φορολόγηση και θα πάρει απο τα τρία το μ….ρο.
Στο video που ακολουθεί, ο σημερινός σύμβουλος του Σαμαρά Σόλωνας Κασίνης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το φυσικό αέριο που θα εξορύσσεται στη Κύπρο δεν θα φορολογείται.  Πηγαίνετε στο 30’.


ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕ…!
Αυτή κυβέρνηση και αυτή η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, τί ρόλο παίζει;
ΥΓ. ¨Εχω χιούμορ ή τονίζω το γελοίο για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το δούν;

http://zcode-gr.blogspot.gr/2014/10/aoz.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...