Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κατεβάζουν ολόκληρο στόλο στην Κυπριακή ΑΟΖ- Στέλνουν ακόμη δύο Πολεμικά ΠΛΟΙΑ!

Ετοιμάζονται για «ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ανήμερα της εθνικής επετείου οι Τούρκοι.

Δύο ακόμη πολεμικά πλοία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση τη στιγμή που επισκέπτεται την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να προετοιμάσει με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο την τριμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η οποία σαφώς συνδέεται με την αξιοποίηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Όπως ανακοίνωσε η Τουρκία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ τη φρεγάτα TCG Goksu (F-497) και την κορβέτα Zipkin (P-336) κλάσης Kilic II. Τα δύο πολεμικά πλοία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, τη φρεγάτα Gelibolu και την κορβέτα Bartin που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» το οποίο «αλωνίζει» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται για έναν μικρό στόλο που συγκεντρώνει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία (δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες) και ένα υποβρύχιο, ενώ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλέουν μερικά ακόμη πολεμικά πλοία, σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο.

Φαίνεται πώς η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επιχειρεί με τη δύναμη των όπλων να βάλει «πόδι» στην Κυπριακή ΑΟΖ και να εκμεταλλευτεί για λογαριασμό της τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που θέλει να στήσει πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου ανοιχτά της Λάρνακας.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα το φτάσει η Τουρκία, αν και πολλοί, στην Κύπρο και στην Ελλάδα μιλούν στην Ίμια Νο-2, εντάσσοντας σε αυτό και την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA-42 το οποίο πιθανόν να καταρρίφθηκε και από τουρκικό πλοίο.

Είναι βέβαιο πώς το επόμενο διάστημα θα είναι «καυτό» στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, λόγω και των επαφών που θα έχουν Ελλάδα-Κύπρος-Αιγυπτός για την ενίσχυση του τριμερούς άξονα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στις ΑΟΖ των τριών χωρών.

Από το Πεντάγωνο αναφέρουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, αναμένοντας κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία με πιθανό «θερμό επεισόδιο» εντός του Αιγαίου.

http://www.makeleio.gr/?p=194791

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...