Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Νταβούτογλου: «Θέλουν να βυθίσουν την Τουρκία στο χάος».

σχόλιο Γ.Θ : ...και μετά στην διάλυση.

«Εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες θέλουν να βυθίσουν την Τουρκία στο χάος» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, με...
αφορμή την επίθεση που έγινε κατά στρατιωτικών στην πόλη κουρδική Γκεβέρ.

Συγκεκριμένα τρεις Τούρκοι στρατιώτες της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων έπεσαν νεκροί το απόγευμα στη μέση του δρόμου, μετά από επίθεση αγνώστων.

Κάποιοι ήδη μιλούν για προβοκάτσια των Τούρκων και κάποιοι άλλοι για αντίποινα των Κούρδων επειδή οι Τούρκοι στρατιώτες είχαν δολοφονήσει προχθές τρία στελέχη του PKK.

Όπως και να έχει το νέο αυτό επεισόδιο απειλεί την σταθερότητα της Τουρκίας, αφού μετά από ότι συνέβη με τις διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν και του Iσλαμικού Κράτους, οι ισορροπίες στην χώρα είναι εύθραυστες.

«Οι τρεις μάρτυρες (έτσι αποκαλούν τους νεκρούς που πέφτουν στις μάχες με τους Κούρδους, δηλώνοντας και την ιερότητα του σκοπού που έπεσαν) δολοφονήθηκαν δόλια από στυγνούς δολοφόνους και θα κάνουμε ότι μπορούμε να τους ανακαλύψουμε» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Για να συμπληρώσει με νόημα ότι για «εμάς η διαδικασία του διαλόγου (με τους Κούρδους) είναι προσπάθεια για να συμβιώσουν οι άνθρωποι που συμβίωναν όλα αυτά τα χρόνια μαζί. Δεν σημαίνει να κάνεις παραχωρήσεις υπό το βάρος τέτοιων άγριων γεγονότων».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...