Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: Οι Κούρδοι έγραψαν ιστορία – Κήρυξαν αυτονομία (βίντεο)


Τουρκία: Οι Κούρδοι έγραψαν ιστορία – Κήρυξαν αυτονομία (βίντεο)
Η είδηση είναι γεγονός και έχει προκαλέσει πανικό στην Τουρκία.

Οι Κούρδοι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε κήρυξαν αυτονομία σε μια μεγαλειώδη τελετή που ήταν πρωτοβουλία του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος Νεολαίας YDG-H, που είναι συνεργαζόμενο με το PKK.
Η τελετή ξεκίνησε με παρέλαση των Κούρδων μαχητών στο κέντρο της πόλης υπό τα συνθήματα ενθουσιασμού όλου του πληθυσμού.
Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι στο κέντρο της πόλης, όπου η ηγεσία των Κούρδων έκανε την επίσημη ανακήρυξη της αυτονομίας της πόλης από τους Τούρκους.

Όλοι κρατούσαν τα λάβαρα του Κουρδιστάν και φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην πολύχρονη μάχη που δίνουν οι Κούρδοι για ανεξαρτησία από την Τουρκία.
Η επίσημη αυτονόμηση της πρώτης κουρδικής πόλης, είναι απλά ένα βήμα στην μεγάλη διαδρομή που ανοίγεται μέχρι την δικαίωση του αγώνα, στον οποίο οι Κούρδοι έχουν θρηνήσει χιλιάδες θύματα τόσο από τις σφαίρες των Τούρκων όσο και από τα βασανιστήρια από την αστυνομία.
Θα πρέπει να δείτε να βίντεο και να ακούσετε τις ιαχές της χαράς και τα συγκινητικά χειροκροτήματα από τους Κούρδους κατοίκους όταν γίνεται η επίσημη ανακήρυξη.
Οι επικεφαλής των Κούρδων φορούν τα μαντίλια τους για να μην αναγνωριστούν από τις τουρκικές αρχές γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει πόλεμος.
Όλες οι οδηγίες σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο είχαν δοθεί από στόμα σε στόμα από τις 12 Οκτωβρίου ενώ στις 21 Οκτωβρίου πολλές γειτονιές της πόλης δήλωσαν πίστη στην νέα κουρδική αρχή.
Το Σάββατο έγινε η επίσημη ανακήρυξη αλλά τα βίντεο κυκλοφόρησαν τώρα.
Η Τσίζρε σήμερα είναι μια πόλη 220.000 κατοίκων στην πλειοψηφία τους Κούρδοι και Ασσύριοι, και στις 25 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη πόλη του Κουρδιστάν που κήρυξε την αυτονομία από τον τουρκικό ζυγό.
cizre





tribune.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...