Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κούρδισσα Στρατηγός: Θα εξαφανίσουμε το Ισλαμικό Κράτος από το πρόσωπο της γης.

Κούρδισσα Στρατηγός: Θα εξαφανίσουμε το Ισλαμικό Κράτος από το πρόσωπο της γης
«Θα σταματήσουμε τον πόλεμο όταν εξαφανίσουμε το Ισλαμικό Κράτος από ολόκληρη τη...
Συρία» τονίζει σε συνέντευξή της η επικεφαλής του YPG, Ναλίν Αφρίν ή Μέισα Έμπντο (Meysa Ebdo), ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μόνο η Κομπάνι.
Παράλληλα τονίζει πως «όλοι οι Κούρδοι έχουν το δικαίωμα να πολεμήσουν στο πλάι μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι».
Με αυτά τα λόγια η επικεφαλής του YPG στην πολιορκημένη Κομπάνι απάντησε στη βοήθεια που στέλνουν οι Πεσμεργκά την Κυριακή για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του YPG απέναντι στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.
«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε το συντονισμό σε όλα τα επίπεδα. Όταν έρθουν στην Κομπάνι θα πρέπει να συντονιστούν με τους Κούρδους μαχητές του YPG. Στο όρος Σιντζάρ το YPG, το HPG και οι Πεσμεργκά κατάφεραν να συγκροτήσουν μία ενιαία διοίκηση. Το ίδιο θα κάνουμε και εδώ, αντίστοιχα με όπως έγινε στο όρος Σιντζάρ. Έτσι θα πολεμήσουμε δίπλα δίπλα για να προστατεύσουμε τον τόπο μας. Δεν θα πολεμήσουμε ως δύο στρατοί που συνεργάζονται, αλλά ως ένας ενιαίος στρατός με κοινό στόχο» τόνισε η Ναλίν Αφρίν.
Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Κομπάνι η επικεφαλής του YPG σημείωσε ότι «το Ισλαμικό Κράτος επιμένει να επιτίθεται στην Κομπάνι. Προσπαθούν να διασπάσουν τις γραμμές μας, αλλά έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε βαριά οχήματα. Συνεχώς καλούν ενισχύσεις και με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν ακάθεκτοι τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις. Ωστόσο δεν μας φοβίζουν. Η αντίστασή μας κρατά και θα συνεχίσει να κρατάει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο Ισλαμικό Κράτος να προχωρήσει ούτε ένα βήμα προς την Κομπάνι. Αλλά δεν θα σταματήσουμε όταν θα τους διώξουμε από την Κομπάνι. Θα σταματήσουμε μόνο όταν τους εξαφανίσουμε από το χάρτη ολόκληρης της Συρίας» τόνισε η επικεφαλής του YPG σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ANF news.

 http://www.tsantiri.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...