Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Τέλος εποχής.. μελέτες: η Omicron έχει λιγότερο σοβαρές συνέπειες επειδή ελάχιστα βλάπτει τους πνεύμονες. Eπηρεάζει τους πνεύμονες κατά 1/10 σε σχέση με άλλες παραλλαγές!

Covid: η παραλλαγή Omicron έχει λιγότερο σοβαρές συνέπειες επειδή επιτίθεται ελάχιστα στους πνεύμονες, σύμφωνα με αρκετές μελέτες

«Οι επιδράσεις του Omicron εκδηλώνονται κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα»

Αρκετές πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού μπορεί να έχει λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό, επειδή ελάχιστα βλάπτει τους πνεύμονες.

Τα πειράματα με τρωκτικά έχουν δείξει ότι σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές που προκαλούσαν σοβαρές αναπνευστικές δυσκολίες, το Omicron περιορίζεται περισσότερο στη μύτη, το λαιμό και την τραχεία, ανέφεραν οι New York Times.

Συγκεκριμένα, μία από τις μελέτες έδειξε ότι τα επίπεδα της παραλλαγής Omicron στους πνεύμονες ήταν το ένα δέκατο ή λιγότερο από τα επίπεδα των άλλων παραλλαγών.

«Είναι δίκαιο να πούμε ότι οι νέες παρατηρούμενες επιπτώσεις της νόσου εκδηλώνονται κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα», σύμφωνα με τον Roland Eils, βιοπληροφοριολόγο στο Ινστιτούτο Υγείας του Βερολίνου στη Γερμανία.

Ο Ravindra Gupta, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και συγγραφέας μιας από τις μελέτες, είπε στο Insider ότι το Omicron «λειτουργεί διαφορετικά με πολλούς τρόπους». «Η βιολογία του ιού δεν είναι η ίδια όπως παλιά, είναι σχεδόν νέος», είπε.

Η παραλλαγή Omicron, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα στα τέλη Νοεμβρίου, είναι παρούσα σε περισσότερες από 100 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και επηρεάζει επίσης άτομα που έχουν εμβολιαστεί καθώς και άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ενώ πολλά δεδομένα μέχρι σήμερα υποδηλώνουν ότι το Omicron, τώρα το κυρίαρχο στέλεχος σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, προκαλεί μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας, ο ΠΟΥ προτρέπει να είστε προσεκτικοί.

«Ο συνολικός κίνδυνος από τη νέα παραλλαγή Omicron παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε η υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών. .i24news.tv 2/1/22

Τέλος εποχής..και ο Γάλλος Υπουργός Υγείας: το 5ο κύμα θα είναι ίσως και το τελευταίο!

Τέλος εποχής.. Από παντού το μήνυμα είναι αισιόδοξο. “Αυτό το 5ο κύμα θα είναι ίσως το τελευταίο”, επιβεβαιώνει και ο Γάλλος Υπουργός Υγείας Olivier Véran αναφορικά με αυτό της όμικρον (BFMTV)

Καθηγητής Robert Malone επινοητής τεχνολογίας mRNA εμβολίων: η Όμικρον είναι δώρο Χριστουγέννων από το Θεό! Είναι σαν ένα εμβόλιο με ζωντανό εξασθενημένο ιό. Διαπερνάει τα εμβόλια ως και την 3η δόση. Είναι υπερμεταδοτική αλλά δεν σκοτώνει γιατί άλλαξε στόχο μόλυνσης. Μόνο 10 άτομα έχουν πεθάνει παγκοσμίως από την Όμικρον. ΒΙΝΤΕΟ

Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cambridge: H Omicron μπορεί να μην είναι η τελική παραλλαγή, αλλά μπορεί να είναι η τελευταία ανησυχητική παραλλαγή!

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...