Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Καναδάς: Φυγαδεύτηκε σε μυστική τοποθεσία ο Τριντό – Χάος από διαμμαρτυρίες για τον φασιστικό - υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μαζικές και δυναμικές είναι οι κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα,μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, ο Τριντό και η οικογένεια του φυγαδεύτηκαν σε μυστική τοποθεσία υπό το φόβο για την ασφάλειά τους, λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστατούν οι οδηγοί φορτηγών που αντιτίθονται στην απόφασή του να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σήμερα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ στην κινητοποίηση στην Οτάβα συμμετείχαν 50 χιλιάδες φορτηγατζήδες.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας.

Το κίνημα «κονβόι της Ελεθερίας» ξεκίνησε μετά από την απόφαση υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, σε διαφορετική περίπτωση οι ανεμβολίαστοι Καναδοί φορτηγατζήδες μπαίνουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Μία ομάδα φορτηγατζήδων ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις αλλά στη συνέχεια το κίνημα απέκτησε πολλούς υποστηρικτές, που ήδη αντιτίθενται στον Τριντό και την πολιτική του καθώς έχουν απογοητευτεί με τα μέτρα της πανδημίας.Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να παραμείνουν και σήμερα στο κέντρο της Οτάβα κοντά στο Λόφο του Κοινοβουλίου με τα αιτήματά τους να διευρύνονται από την άρση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σύνορα έως τον τερματισμό όλων των εντολών σε εθνικό επίπεδο.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για πιθανά περιστατικά βίας, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν το χώρο του κοινοβουλίου, παρά το δριμύ ψύχος. Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ήταν μικρά παιδιά με τους γονείς τους, ηλικιωμένοι, αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες που δηλώνουν «κουρασμένοι» και απογοητευμένοι απο τα περιοριστικά μέτρα.πηγή

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...