Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Αμερικανική εμπλοκή στο θάνατο Χριστόδουλου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*

Ο Julian Assange χαρακτηρίστηκε από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ως δημόσιος εχθρός τους! Οι φίλοι του τον εκλαμβάνουν ως Τζέιμς Μποντ των ημερών μας!

Όπως και να έχει ο Julian Assange ήταν το ισχυρότερο μέλος του 9μελούς συμβουλίου ιδρύσεως το 2006 των WikiLeaks! Πολλοί στα διεθνή ΜΜΕ τον θεωρούσαν ως τον ιδρυτή και διευθυντή των WikiLeaks!

Οι βραβεύσεις του από πασίγνωστα περιοδικά, πάρα πολλές! Όπως του Economist, του New Statesman! Του Utne Reader (τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010)! Που του αναγνωρίστηκε πως είναι ένας από τους “25 Οραματιστές που αλλάζουν τον Κόσμο”! Επίσης βραβεύτηκε από τη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία τον ανακήρυξε ως “άνδρα της χρονιάς” για το 2010!

Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010. Στη διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν!

Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Sam Adams από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης!

Ωστόσο, ο Julian Assange με τις αποκαλύψεις του έκανε ηγέτες κρατών και τις κυβερνήσεις τους να τρέμουν! Έχασαν στην κυριολεξία …τον ύπνο τους και γι΄ αυτό έπρεπε να εξοντωθεί! Μετά λοιπόν από επτά χρόνια, που διέμεινε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη!

Ο Julian Assange και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος…

Όπως ενημερωθήκαμε, από την Ελλάδα ξεκίνησε μία αξιοσημείωτη δραστηριότητα το 2018 η οποία θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση του Julian Assange από την εγγλέζικη αιχμαλωσία και για να μην παραδοθεί στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ.

Είναι η έναρξη διαδικασίας για τιμητική πολιτογράφησή του, ως Έλληνα, λόγω των εξαιρετικών υπηρεσιών προς την Ελλάδα και τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού μέχρι και για στοιχεία πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ στον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (;;;)!

Αφού ο Assange, έκανε εξαιρετικά χρήσιμες αποκαλύψεις για την Ελλάδα. Συνοπτικά περιλαμβάνουν αυτές, σχέδια, εσωτερικές σχέσεις και ισορροπίες μέσα στην Τρόικα που αποτελούν πολύτιμες πηγές για να γίνει κατανοητή και να αποδειχθεί όλη η εχθρότητα εναντίον της Ελλάδας και φυσικά να καταργηθεί κάθε υποτιθέμενο επιχείρημα υπέρ αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

Περιλαμβάνουν επίσης αριθμό διπλωματικών τηλεγραφημάτων μεταξύ των οποίων και για την κατάσταση της υγείας και την “επικινδυνότητα” του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε σημείο που να προβληματίζουν σχετικά με το ποσοστό που ο “αμερικανικός παράγοντας” θα μπορούσε να ευθύνεται για το θάνατό του (;;;)! Τέλος, μεγάλη κατηγορία εγγράφων που αποκάλυψε ο Assange με τα WikiLeaks αφορούν τις πληροφορίες που είχε η αμερικανική πρεσβεία σχετικά με εσωτερικές λειτουργίες της ΕΥΠ, μέχρι του σημείου, για μέλη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ, οι οποίοι θα μπορούσαν να δίνουν πληροφορίες (με αμοιβή ;;;;) στις ΗΠΑ.

Δηλαδή, μπορούμε να πούμε πώς αποκαλύπτεται περίπτωση εσχάτης προδοσίας και κατασκοπείας υπέρ του βαθέως κράτους των ΗΠΑ;

Οι υπεκφυγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ…

Φρονούμε, πως αυτή η πρωτοβουλία για απονομή ελληνικής υπηκοότητας, είναι κάτι το οποίο έχει προοπτική διότι οι αποκαλύψεις που έχει κάνει ο Τζούλιαν Ασάνζ από το WikiLeaks έχουν προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στον ελληνικό λαό, αλλά και στα ιδεώδη και τις αξίες του Ελληνισμού!
Βαθύ κράτος των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε δράση…

Όπως ισχυρίζονται από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, από τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το WikiLeaks προς υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί αυτή η εξαιρετική υπηρεσία και η υποτιθέμενη ζημιά του αμερικανικού λαού να αποτελεί το στοιχείο που μονοπωλεί την προσοχή του Νομικού κόσμου της Βρετανίας.

Η ελληνική ενέργεια ανοίγει μία δίοδο νομικής και πολιτικής φύσης υπέρ του Julian Assange. Δεν είναι πια μόνο οι ΗΠΑ, ως θύμα και η Σουηδία, ως άλλο θύμα, αλλά μπαίνει και η Ελλάδα ως ωφελημένη χώρα από τη δράση του μέσω του WikiLeaks. Το αμερικανικό κατηγορητήριο καταπιέζει συνειδητά και δεν αποκαλύπτει το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις των WikiLeaks εξυπηρετούσαν στην πραγματικότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αμερικανικό λαό, διότι αποκάλυψαν τα εγκλήματα που έκαναν αυτές οι εγκληματικές ομάδες Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων “στο όνομα του Αμερικανικού λαού”! Δεν ήταν κατά του αμερικανικού λαού και δεν ήταν και κατά του ελληνικού, αντίθετα τους εξυπηρετούσαν στο μέγιστο βαθμό!

Το πρώτο βασικό στοιχείο στο σκεπτικό είναι να απομακρυνθεί η νομιμότητα από τη δίωξη που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή να από-νομιμοποιηθούν οι κυβερνητικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών που διώκουν τον Julian Assange και να παρουσιαστεί ότι ο αμερικανικός λαός ΔΕΝ ζημιώθηκε από τη δραστηριότητά του, αλλά αντιθέτως αποκάλυψε την ύπαρξη μιας ανέντιμης ομάδας συμφερόντων στις ΗΠΑ, που λειτουργεί αντίθετα με τις καθιερωμένες και διεθνώς αντιληπτές αξίες του Αμερικανικού λαού.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο (σε άμεση σχέση με το πρώτο) είναι η εμπειρία της Ελλάδας από τις αποκαλύψεις στην πλατφόρμα WikiLeaks.

Είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με την “απειλή” και τον “εγκληματικό χαρακτήρα” που περιγράφει το κατηγορητήριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς είναι δυνατόν, αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας να είναι ταυτόχρονα απειλή, κίνδυνος, παραβίαση, ποινικό αδίκημα και τα παρόμοια για τις ΗΠΑ και Βρετανία;

Τίθεται εδώ λοιπόν ξεκάθαρα το ερώτημα: τί είδους σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία; Αν μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι! Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο από το οποίο η ζημιά που θα μπορούσαν να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία τόσο στις σχέσεις τους με την Ελλάδα όσο και με τις άλλες χώρες που εξυπηρετήθηκαν από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, θα μπορούσαν να είναι τόσο μεγάλη ώστε να συμφέρει στις ΗΠΑ να παρατήσουν ήσυχο τον Assange και να μεταφερθεί στην Ελλάδα: Όσο επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η σύγκρουση συμφερόντων με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, οι οποίες θα έχουν εξυπηρετηθεί στο μέγιστο από αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτηρίζουν παράνομο και καταδιώκουν τον Assange με την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου! Αυτή η σύγκρουση κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα μετουσιωθεί σε πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν συσσωρευτούν και άλλα εναντίον τους!

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του, είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή, η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού…

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση ο προκάτοχός σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν…

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής (;;;).

Περιλαμβάνονται επίσης, τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της “Τρόικα” κατά τη διάρκεια της “κατασκευής” της κρίσης εναντίον της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα. Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια.

Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες, που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της “ελληνικότητας” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε “Έλληνες”, αν δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν “ελληνικά”!

Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, ως Έλληνα πολίτη, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα.

Ανοίγει Ασκός του Αιόλου για Συριζαίους;

Γιατί, είναι έκθετοι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, που προσπάθησαν να παγώσουν το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης του Assange! Και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές διώξεις, τόσο από Έλληνες πολίτες, όσο και από πρόσωπα που συνδέονται με τον Assange και έχουν έννομο συμφέρον, αλλά και από τον ίδιο τον Julian Assange!

Υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος και υποστήριξη της αμερικανικής πολιτικής κατά του Assange (συνεργασία με ξένη Δύναμη) όταν το δίδυμο που προαναφέραμε στο Υπουργείο Εσωτερικών “πάγωνε” το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης, σε μία περίοδο μάλιστα που ο Assange δεν είχε συλληφθεί, αλλά βρισκόταν στην Πρεσβεία του Ισημερινού ταλαιπωρημένος μεν, αλλά σε κατάσταση που η διαδικασία πολιτογράφησης θα τού άνοιγε νομική οδό μεταφοράς στην Ελλάδα;

Άρα και αποφυγής της σύλληψης και της επιπλέον καταπόνησης της υγείας του και της ασφάλειάς του; Νομικοί κύκλοι μας είπαν πως υπάρχει νομικό πάτημα για μήνυση και αγωγή κατά της πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικό αναλυτής

ΠΗΓΗ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/08/blog-post

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...