Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η αποκάλυψη ενός δαιμονίου για τον Χριστόδουλο των Ελλήνων

Γέροντος Γαβριήλ Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος

Με την ευχή, η αγάπη του Θεού να μας βοηθήσει να έχουμε υπόδειγμα στην ζωή μας τους βίους των Αγίων μας και μεταξύ αυτών , των σήμερα εορταζομένων Αγίων, του Οσίου Εφραίμ του Σύρου και του Οσίου Ισαάκ του Σύρου, που τα πρώτα χρόνια συνεόρταζαν ,άρχισε το κήρυγμά του ο Γέροντας Γαβριήλ.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους θαυμαστούς βίους των Αγίων και στην γνωριμία του Οσίου Εφραίμ με τον Αγιο Βασίλειο τον Μέγα.
Με την ευκαιρία δε της τελέσεως του ετησίου μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και στο ποίμνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά
"Αγάπησε την Εκκλησία και αγαπήθηκε από το ποίμνιο.
Ηταν αγωνιστής Ιεράρχης!"
Και πρόσθεσε - μεταξύ άλλων - το εξής περιστατικό λέγοντας:
" ...Πολλές ψυχές έσωσε, αγαπητοί μου αδελφοί, και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου το μνημόσυνο τελούμε σήμερα, επί τη συμπληρώσει 14 ετών από της εκδημίας του.
Ετσι ομολόγησε ο δαίμονας , όταν κάποτε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος διάβαζε έναν ταλαιπωρημένο άνθρωπο από δαιμόνια.
Εκεί στον Αγιο Χαράλαμπο ήμασταν και επικαλείτο πολλούς Αγίους, μεταξύ των οποίων πήγε ν' αναφέρει τον Αγιο Χριστόδουλο,τον εν Πάτμω, εννοούσε.. Με το που αναφέρει την λέξη "...Χριστοδούλου.." ,ωρύεται το δαιμόνιο και φωνάζει: "Οχι ρε, αυτόν, αυτός με τα κηρύγματά του έφερε χιλιάδες ανθρώπους στην Εκκλησία κι έσωσε πολλές ψυχές.."

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ , μετά την Θεία Λειτουργία , που μεταδόθηκε διαδικτυακώς από το Καθολικό της Μονής

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...