Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος: Κίνηση σοκ του Ισραήλ δείχνει ότι ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου στην Ουκρανία

Κίνηση ματ και από την Ρωσία για να υπερασπίσει τους ρωσόφωνους γηγενείς της ανατολικής Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, ανώνυμη πηγή από την Μόσχα είπες σε ισραηλινό μέσο ότι σε περίπτωση που ουκρανικές δυνάμεις πλήξουν τις ρωσικές, το Κίεβο θα ισοπεδωθεί. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη χώρα στείλει δυνάμεις για να επιτεθούν στον ρωσικό στρατό.
Όλες οι τελευταίες κινήσεις που προκαλούν σοκ και δέος, από τον αμυντικό αναλυτή, Ανδρέα Μουντζουρούλια
Το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση 75.000 πολιτών Εβραικής καταγωγής από την Αν. Ουκρανία!
Kίνηση-ματ ετοιμάζει η Ρωσία, καθώς σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα εξετάσει την αναγνώριση του DPR (Donetsk ) και του LPR (Luhansk) ως ανεξάρτητων κρατών τον Φεβρουάριο.
Τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα εξετάσει την έκκληση της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναγνώριση του DPR και του LPR, δήλωσε στο RIA Novosti ο Νικολάι Κολομέιτσεφ, αναπληρωτής πρόεδρος επικεφαλής της κομμουνιστικής παράταξης.
«Το Συμβούλιο της Δούμας αποφάσισε να εξετάσει το ψήφισμα τον Φεβρουάριο», είπε.
Στις 19 Ιανουαρίου, σε ένα προσχέδιο έκκλησης προς τον Πούτιν, βουλευτές της Κρατικής Δούμας από το Κομμουνιστικό Κόμμα του ζήτησαν να εξετάσει αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη τους, η αναγνώριση του DPR και του LPR ως ανεξάρτητων κρατών θα βοηθήσει στην προστασία των λαών των δημοκρατιών από εξωτερικές απειλές και θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή.
Επιπλέον, οι κομμουνιστές απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο ζητώντας να διεξαχθούν συνομιλίες με την ηγεσία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ το συντομότερο δυνατό προκειμένου να δημιουργηθεί μια νομική βάση για τις διακρατικές σχέσεις και να ρυθμιστούν όλες οι πτυχές της συνεργασίας και της αμοιβαίας βοήθειας.
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ κήρυξαν την ανεξαρτησία τους την άνοιξη του 2014, μετά από πραξικόπημα στο Κίεβο. Έκτοτε, οι ουκρανικές αρχές διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους, τα θύματα της οποίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, ήταν περίπου 13.000 άτομα.
Οι συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της εμφύλιας σύγκρουσης προβλέπουν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας θα πρέπει να είναι η αποκέντρωση και η ψήφιση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Ωστόσο, οι αρχές του Κιέβου καθυστερούν συνεχώς την εφαρμογή των συμφωνιών.
Tαυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα στρατόπεδο και έχει αναπτύξει συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων στη Λευκορωσία, 200 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ανέφερε η ερευνητική ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT). Σύμφωνα με το CIT, η εκφόρτωση πυραυλικών συστημάτων Uragan από τον ρωσικό στρατό παρατηρήθηκε στον σταθμό Rechytsa στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας, βόρεια του Κιέβου. Αργότερα δημοσιεύτηκε φωτογραφία του στρατοπέδου με στρατιωτικό εξοπλισμό.
Το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση
Tο Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση 75.000 πολιτών Εβραικής καταγωγής από την Αν. Ουκρανία! Την Κυριακή έγινε συνεδρίαση για να αποφασισθεί πως θα γίνει η έξοδος των πολιτών από την Ουκρανία.
Στην συνεδρίαση μετείχαν αξιωματούχοι από διάφορες ισραηλινές υπηρεσίες, όπως από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο διασποράς, το γραφείο του πρωθυπουργού και το Εβραϊκό πρακτορείο.
Εκπρόσωπος του ”Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DPR.”
”Η διοίκηση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DPR συνεχίζει να λαμβάνει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για επίθεση στο Ντονμπάς.
Ρωσία: Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα
Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στη ναυτική και αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε το RIA επικαλούμενο τον Στόλο της Βαλτικής
Είκοσι πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συγκεκριμένα του Στόλου της Βαλτικής κατευθύνθηκαν σήμερα Δευτέρα προς τη Βαλτική Θάλασσα για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία και αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να στείλουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή.
Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στη ναυτική και αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε το RIA επικαλούμενο τον Στόλο της Βαλτικής.
Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα «απαντήσει κατάλληλα» εάν η Ουάσιγκτον ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αφού η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει μια τέτοια κίνηση.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...