Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Σχέδιο Πούτιν για μεταφορά χιλιάδων Σύριων στο Ντονέτσκ για ανταρτοπόλεμο;

Ρωσία, ΗΠΑ και Τουρκία προετοιμαζόντουσαν για το "δεύτερο ημίχρονο" της κρίσης στην Ουκρανία από το 2014

Η Μόσχα, όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, ανέμενε από το 2014 την στρατιωτική αντίδραση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, και για τον λόγο αυτόν προετοιμάζονταν πυρετωδώς όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αποκαλύπτουν το τρομερό σχέδιο του Κρεμλίνου, για πόλεμο “ανταρτών” στην Α.Ουκρανία.

“Η Ρωσία θα στείλει χιλιάδες έμπειρους Σύριους φιλοκυβερνητικούς μαχητές στον πόλεμο με την Ουκρανία”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Τα αντιπολιτευόμενα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ρωσία πρόκειται να στείλει χιλιάδες Σύριους μπαρουτοκαπνισμένους μαχητές στο εθελοντικό σώμα στο Ντονιέτσκ, για πόλεμο κατά των Ουκρανών στρατιωτών.

Μιλάμε για πολύ έμπειρους μαχητές με πολλές πολεμικές επιχειρήσεις στην πλάτη τους, πολλοί από οποίους πολέμησαν σκληρά στην Συρία και προέρχονται από την επαρχία Daraa.

Ενημερωμένες πηγές επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Daraa 24 ότι η Ρωσία σκοπεύει να στρατολογήσει Σύριους στρατιωτικούς του 4ου και 5ου σώματος, καθώς και μαχητές από το επίλεκτο τμήμα Tiger του στρατηγού Suheil al-Hassan, για επανεκπαίδευση στην αεροπορική βάση T-4 (Tifor, Tiyas) μεταξύ Παλμύρας και Χομς.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν επίσης ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες μια από τις ομάδες ξεκίνησε εντατική εκπαίδευση και μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι πρώτες ομάδες θα σταλούν μέσω της ρωσικής βάσης Χμεϊμίμ στην πόλη Ροστόφ στον ποταμό Ντον, υπό την την διοίκηση του ρωσικού στρατού.

Διευκρινίζεται ότι η Ρωσία σχεδιάζει να μεταφέρει αυτές τις δυνάμεις στην περιοχή του Ντονιέτσκ για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 2.500 μαχητές στο πρώτο στάδιο και μπορεί να φτάσει τους 4.000 μαχητές στο επόμενο στάδιο.

Συριακές πηγές επιβεβαίωσαν την παρουσία πολλών Ασύριων κατοίκων της επαρχίας Dar'a, αλλά δεν διευκρίνισαν τον πραγματικό αριθμό τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία στέλνει μαχητές από τη Συρία γενικά και από τη Ντεράα ειδικότερα για να πολεμήσουν στο εξωτερικό, το ίδιο συνέβη και κατά τον πόλεμο της στη Λιβύη.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...