Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Θανάσης Αυγερινός: Δεν πρόκειται να κάνει πίσω η Ρωσία στο Ουκρανικό - Δεν μπλοφάρει το Κρεμλίνο

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της τηλεόρασης του Open Θανάσης Αυγερινός μιλάει στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας με αφορμή την συνέντευξη του Ρώσου Υπουργού των Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ.
Ο καλός δημοσιογράφος εξηγεί την κατάσταση στην Ουκρανία όπως την αντιλαμβάνεται η Μόσχα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω η Ρωσία στο Ουκρανικό. Δεν μπλοφάρει το Κρεμλίνο συμπληρώνει αλλά τονίζει επίσης ότι είναι χωρίς ουσία οι πληροφορίες ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία Γενάρη ή Φλεβάρη. Παράλληλα για τις συναντήσεις που έγιναν την τελευταία περίοδο σημειώνει ότι δεν ενδιαφέρει την Ρωσία ένας διάλογος με την Δύση χωρίς διάθεση συμβιβασμού. Αν δηλαδή όλες οι προτάσεις της απορρίπτονται.

Ο καλός δημοσιογράφος μιλάει και για τις ερωτήσεις που έκανε στον Ρώσο ΥΠΕΞ για το εκκλησιαστικό ζήτημα και συγκεκριμένα αν μπορεί η διπλωματία να βοηθήσει ώστε να μειωθεί η ένταση του σχίσματος Ξεχωρίζει δε από την απάντηση του Κου Λαβρόφ την Ρωσική πεποίθηση ότι με παρέμβαση των ΗΠΑ άλλαξε την πολιτική του το Οικουμενικό πατριαρχείο μιλώντας μάλιστα για χρηματοδότηση Τέλος ο κος Αυγερινός δίνει απαντήσεις στο τι οδήγησε στην προ ημερών κρίση στο Καζακστάν με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την στιγμή.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...