Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΞΕΡΕΤΕ μήπως, τί απέγινε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωσήφ ο Β' ;

Λαμβάνοντας αφορμή απο τήν ημέρα της 19ης Ιανουαρίου, όπου εορταζόταν η μνήμη του εν Αγίοις πατρός Μάρκου Μητροπολίτου Εφέσσου του Ευγενικού (1444+), του καί ΑΤΛΑΝΤΟΣ της Ορθοδοξίας,
είναι ευκαιρία να φωτίσουμε κατά το δυνατόν, μία άλλη προσωπικότητα της Εκκλησίας, στήν ίδια χρονική περίοδο, που δυστυχώς δεν εστάθη στο ύψος των περιστάσεων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ιωσήφ ο Β' γεννήθηκε το 1360. Συνοδεύοντας όλη τήν ορθόδοξη αντιπροσωπεία από τήν Βασιλεύουσα μέ πρώτο τόν αυτοκράτορα Ιωάννη τόν όγδοο Παλαιολόγο, μετέβη στήν Φερράρα αρχικώς και μετά στήν Φλωρεντία γιά τήν διαβόητη Σύνοδο μέ στόχευση ξεκάθαρη των Παπικών τήν Ένωση των δύο Εκκλησιών.

Ήδη στα 79 του χρόνια, ο Πατριάρχης Ιωσήφ ο Β', υπήρξε σαφώς μέ τήν ανθενωτική μερίδα ΠΡΙΝ τήν διεξαγωγή της Συνόδου, αλλά στήν πορεία των εργασιών, ΜΕΤΕΣΤΡΑΦΗ (υπήρξαν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ έως άγριες πιέσεις απο πλευράς Λατίνων...) υπέρ της Ενώσεως μέ τους παπικούς και τους ενωτικούς.

Όπως όμως αναφέρεται στίς περιγραφές των χρονικογράφων της Συνόδου (μέ πρώτο τον ονομαστό Συλβέστρο Συρόπουλο), κάποια ημέρα κατά τήν διάρκεια των εργασιών ο (ενωτικός πλέον) πατριάρχης απεβίωσε μέ πολύ άσχημο τρόπο, αφού "εξέμεσεν επί της τραπέζης"!


Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ 'ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΝΟΒΕΛΛΑ' ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ.
ΕΚΕΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ (...) ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 581 ΧΡΟΝΙΑ,
Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ Β'.

Λόγω του ότι η περιγραφή είναι ιδιαιτέρως απεχθής και επώδυνος δέν θα δώσουμε άλλα στοιχεία.

Το γεγονός είναι ότι έφυγε από τήν ζωή ως ενωτικός και υπέρ της παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους Παπικούς καί μέ ότι αυτό τραγικό και αιρετικό συμπεριελάμβανε από τότε, συνέτεινε στο νά παραμείνει α ζ ή τ η τ η η σωρός του έως σήμερα, ήτοι 581 έτη σε παπικό ναό στήν Φλωρεντία....ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ
ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ Β'....
(Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ
ΓΡΑΦΗ).

πηγή [Εικόνες και ορισμένα στοιχεία από:wikipedia.org]

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...