Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Λουκασένκο: Οι διεθνείς απατεώνες πρέπει επιτέλους να τερματίσουν την πανδημία. Άρπαξαν τόσα πολλά από τις τσέπες μας που δεν έχει μείνει τίποτα

Γδύσανε όλο τον κόσμο. Αυτή η πανδημία πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Φτάνει πια, αρκετά βασάνισαν τον κόσμο!

σχόλιο Γ.Θ : Καταλάβατε τώρα γιατί τον μισούν οι δαιμονάνθρωποι της Δύσης;

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο έκανε μια δημόσια δήλωση για τον Covid-19 που θα ήταν αδιανόητη στη Δύση: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε» για τον Covid-19 και οι «διοργανωτές της πανδημίας» πρέπει επιτέλους να τερματίσουν την πανδημία.
Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος Λουκασένκο είναι ένας από τους λίγους αρχηγούς κρατών που δεν έχει θεσπίσει περιορισμούς για τον κορωνοϊό στη χώρα του. Ο ίδιος ο Λουκασένκο έχει προσβληθεί από τον Covid-19 δύο φορές, αλλά συνεχίζει να επισκέπτεται επιδεικτικά τους θαλάμους κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Λευκορωσίας χωρίς μάσκα και γάντια. Στην αρχή της πανδημίας, απέρριψε αγανακτισμένος την πληρωμή 900 εκατομμυρίων δολαρίων που πρόσφερε το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα για ένα lockdown στη χώρα του.

Τώρα ο Λουκασένκο έγινε ξανά πρωτοσέλιδο με μια δήλωση που θα ήταν αδιανόητη από κορυφαίους πολιτικούς στη Δύση. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τους «διοργανωτές της πανδημίας» και τους κάλεσε να τερματίσουν επιτέλους την πανδημία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS 21/1/22 ανέφερε τις δηλώσεις του Λουκασένκο:

Ο Λουκασένκο καλεί τους «διεθνείς απατεώνες» να τερματίσουν την πανδημία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας συμβουλεύει τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό «να μην ανησυχούν».

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο συνέστησε στους ανθρώπους να μην ανησυχούν πάρα πολύ εάν έχουν διαγνωστεί με τον κορωνοϊό και προέτρεψε τους «διεθνείς απατεώνες» να τερματίσουν την πανδημία.

«Θα σας συμβούλευα να μην ανησυχείτε. Σας το λέω εδώ και καιρό, από την πρώτη φορά: η αρρώστια μας είναι εδώ, στο κεφάλι μας. Και μόλις αρχίσεις να ανησυχείς για το «ω και ω» και τρέχεις στην κόλαση ξέρεις πού, αυτό είναι κακό. Οι νέοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», είπε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς: «Θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς τους διεθνείς απατεώνες: φτάνει πια. Έχουν αρπάξει τόσα πολλά από τις τσέπες μας που δεν έχει μείνει τίποτα. Γδύσανε όλο τον κόσμο. Αυτή η πανδημία πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Φτάνει, έχουν βασανίσει αρκετά τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο και τι λένε διάφοροι ειδικοί: «Ένας, είτε Αμερικανός είτε Δυτικός, είπε: «Αν ο Omicron είναι ένας τόσο ελαφρύς ιός, τότε ας κολλήσουν όλοι, και αυτό θα είναι το εμβόλιο για εμάς». Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια ιδανική πρόταση», είπε ο Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανάρρωσε ο ίδιος από τον COVID-19, αυτή τη φορά αφού μολύνθηκε από το στέλεχος Omicron, είπε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί ενώ προπονούνταν με Λευκορώσους παίκτες χόκεϊ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα νιώθει φυσιολογικά, «αλλά η φωνή μου είναι λίγο βραχνή, χθες είχαμε ξανά προπόνηση χόκεϊ».

Ο Λουκασένκο σημείωσε ότι αυτή τη φορά η ασθένεια ήταν πολύ πιο εύκολη από την προηγούμενη φορά και δεν χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή σε μια σειρά εκδηλώσεων: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ να συμμετάσχω στην τελετή του «Βραβείου Πνευματικής Αναγέννησης», αν και υπήρχαν ήδη επιλογές να φύγω και να δώσω το βραβείο σε κάποιον άλλο», είπε ο Λουκασένκο. «Σκέφτηκα: ο κόσμος θα προσβληθεί <…> Δεν έκλεισα τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα τότε [στην αρχή της πανδημίας] και ήμουν στην εκκλησία, πώς να μην πάω εκεί τώρα; Πάντα δεχόμουν δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, προσωπικότητες από την πολιτιστική μας ζωή και αξιωματούχους στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Πώς μπορώ να μην τους σεβαστώ και να μην τους δώσω τα βραβεία; Υπάρχουν πολλά γεγονότα που θα ήταν αδιανόητα χωρίς τον Πρόεδρο».

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...