Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Κ. Φαρσαλινός: “Η πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου ως προς τη μόλυνση είναι δραματική. Από τον 2ο, 3ο μήνα σχεδόν αχρηστεύεται” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

“Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι επέλεξαν συνειδητά να κοροιδεύουν τους πολίτες επειδή νομίζουν ότι αυτό βολεύει το αφήγημα” υποστήριξε μιλώντας στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη,

ο γιατρός, επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Ο κος Φαρσαλινός εξήγησε ότι “ως επιστήμονας έχεις το δικαίωμα της άποψής σου, αλλά δεν μπορείς να παραπληροφορείς και να κοροϊδεύεις, να προσβάλλεις τη νοημοσύνη κάποιου για να τον πείσεις να εμβολιαστεί”.

“Είναι και ανήθικο και αντιεπιστημονικό και αντι ιατρικό. Η ελεύθερη συναίνεση επιβάλλει και σωστή πληροφόρηση.Όταν σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα μας διαφήμιζε μέχρι πριν 2 μήνες το τείχος ανοσίας, δεν μπορώ να τους θεωρήσω όλους άσχετους. Το πήραν πίσω τώρα,γιατί δεν πουλάει ούτε στον πιο αφελή”. Όσο για τη δράση των εμβολίων, ως προς τη μόλυνση, η πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, είναι δραματική, σε σχέση με τη Δέλτα. Από τον 2ο, 3ο μήνα σχεδόν αχρηστεύεται” συνέχισε ο κος Φαρσαλινός.

Αναφορικά με πρόσφατη δήλωση του καθηγητή πνευμονολογίας Γιάννη Τζανάκη, ότι στη χώρα μας αποδίδονται σχεδόν όλοι οι θάνατοι μολυσμένων, ακόμα κι αν δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα, ή έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα στον κορονοϊό, ο κος Φαρσαλινός ήταν κατηγορηματικός.

“Αυτός είναι ένας ορισμός που κάποιοι σκέφτηκαν αυθαίρετα και απέναντι στην ιατρική πραγματικότητα, και στον ορισμό του θανάτου covid, που έβγαλε ο ΠΟΥ. Είναι σα να μην γνώριζαν μέχρι τώρα τι σημαίνει αιτία θανάτου και ξαφνικά βγαίνουν διάφοροι και λένε “εμείς είμαστε αυστηροί και όποιος πεθαίνει 4 μήνες μετά τη διάγνωση, τον χαρακτηρίζουμε ως θάνατο covid”. Αυτά είναι πρωτοφανή. Τον Μάιο του 2020, είχα παρουσιάσει στα κοινωνικά δίκτυα τον ορισμό του ΠΟΥ για τον θάνατο covid. Θάνατος covid,είναι κάθε θάνατος σε επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα με κλινικά συμβατή νόσο, να έχει λοίμωξη αναπνευστικού δηλαδή,όχι απλά να έχει κάποια συμτώματα, Δεν αποδίδεται οπουδήποτε αλλού ο θάνατος. Μάλιστα η οδηγία του ΠΟΥ έλεγε οτι δεν θα πρέπει να υπάρχει διάστημα ανάρρωσης, μεταξύ της νόσου και του θανάτου, για να χαρακτηριστεί ως θάνατος covid. Αυτός είναι ο ορισμός του θανάτου covid του ΠΟΥ. Το ότι πάρα πολλές χώρες, τον έχουν πετάξει στα σκουπίδια και αποφάσισαν μόνοι τους τι θα δηλώσουν και τώρα, επειδή οι θάνατοι μας φαίνονται πολλοί και επειδή ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε έξω, αρχίζουμε και τα μαζεύουμε, να απολογηθούν και για το πριν και για το τώρα.”

Σχολιάζοντας την δήλωση της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη που υποστήριξε ότι η ανοσία από τα εμβόλια είναι ανώτερη της φυσικής ανοσίας ο κύριος Φαρσαλινός ανέφερε τα εξής: “Η κα Παγώνη είχε πει ότι οι μάσκες είναι ασφαλείς επειδή τα μόρια του οξυγόνου είναι μικρότερα από τους πόρους της μάσκας. Έχουμε ακούσει πράγματα που αν τα πείτε σε έναν φοιτητή ιατρικής στο τρίτο έτος που έχει κάνει φυσιολογία, θα γελάει. Είναι δεδομένο ότι η δράση της φυσικής ανοσίας είναι ισχυρότερη , αλλά όχι προτιμότερη. Και χρονικά και σε μέγεθος προστασίας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτός που νοσεί αποκτά περισσότερα αντισώματα ποιοτικά. Δηλαδή περισσότερα διαφορετικά αντισώματα, διότι εκτίθεται σε όλο τον ιό, σε αντίθεση με το εμβόλιο που σε εκθέτει σε ένα μικρό κομμάτι του ιού. Η ανοσία δεν ειναι μέτρηση αντισωμάτων στο αίμα. Και η φυσική ανοσία δεν πρόκειται να εξαλείψει την πιθανότητα νόσου. Το ζήτημα είναι το πόσο σοβαρά θα ξανανοσήσει κάποιος”.

“Πιστεύω οτι ο κορωνοϊός φθίνει ώς προς τη βαρύτητα της νόσου, αλλά δεν θα σταματήσει να υπάρχει. Θα πρέπει εμείς να σταματήσουμε να καταγράφουμε με αυτόν τον τρόπο τα κρούσματα. Αυτή η φαρσοκωμωδία των τεστ, που βάζουμε τον καθένα και κάνει 2-3-4 φορες την εβδομάδα τεστ. πότε έχει ξαναγίνει στην ιστορία; Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν και σε ηθικό επίπεδο και σε επιστημονικό επίπεδο”, σημείωσε.

Ακούστε εδώ:


 
https://focusfm.gr
https://choratouaxoritou.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...