Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ρώσος ΥΦΕΞ: ”Η Ρωσία θα απαντήσει «στρατιωτικά» στα δυτικά της”-Τεράστιες μετακινήσεις από Σιβηριανές μονάδες

Τρέλα, αυτό ακριβώς είναι το συμπέρασμα των τωρινών σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, η οποία μετατρέπεται σε “κρίση” τύπου Κούβας το 1962.   

“Η Ρωσία θα απαντήσει «στρατιωτικά» σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως εισβολή του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα”, δήλωσε πριν λίγο Ρώσος ανώτερος διπλωμάτης.

Η απειλή του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ ακολουθεί τις καταγγελίες της Μόσχας για την ανάπτυξη όπλων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τις δυτικές προειδοποιήσεις για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η απάντησή μας θα είναι στρατιωτική» εάν το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ δεν εγγυηθεί τον τερματισμό της επέκτασής του προς τα ανατολικά”, δήλωσε ο Ριάμπκοφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Η Ρωσία απαιτεί εδώ και τώρα από το ΝΑΤΟ να παραιτηθεί από τα σχέδια για την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

«Θα υπάρξει αντιπαράθεση», πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα αναπτύξει όπλα που είχαν προηγουμένως απαγορευτεί βάσει της Συνθήκης INF, η οποία έληξε το 2019.

«Προς το παρόν, [αυτά τα απαγορευμένα όπλα] δεν τα μετακινήσαμε, αφού έχουμε μονομερές μορατόριουμ. Καλούμε το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχουν σε αυτό το μορατόριουμ», είπε ο Ryabkov συνεχίζοντας: «απλώς δεν ανταποκρίνονται στις προτάσεις μας. Βασικά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ.Ως εκ τούτου, δεν παίζουμε πλέον αυτού του είδους το παιχνίδι και δεν πιστεύουμε τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Ριάμπκοφ κατηγόρησε την «ανεξήγητη ( για τον ίδιο) προσήλωση» των Ηνωμένων Πολιτειών στην απειλή μιας υποτιθέμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Αυτό δεν είναι έτσι και δεν μπορεί να είναι», είπε ο Ρεώσος ΥΦΕΞ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πούτιν ζήτησε επίσης από τον Μπάιντεν να εγγυηθεί γραπτώς η Δύση ότι η Ουκρανία δεν θα αποτελέσει περιοχή ελέγχου από το ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επίσης από το ΝΑΤΟ  να εγγυηθεί τη μη ανάπτυξη όπλων που απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας στα δυτικά της σύνορα, ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για ρωσική επιθετικότητα με συνεχείς μετακινήσεις δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.

Ρωσικές μετακινήσεις Σιβηριανών μεραρχιών που θυμίζει άλλες εποχές.

Από τη Σιβηρία στα σύνορα της Ουκρανίας, έχουμε την ίδια περίοδο τεράστιες μετακινήσεις επίλεκτων δυνάμεων.

Η εφαρμογή TikTok και άλλες δημόσιες πηγές, παρουσιάζουν την ανάπτυξη στρατευμάτων του Πούτιν.
Απτόητη από τις εκκλήσεις του ΝΑΤΟ, η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η ανάλυση βίντεο, εικόνων και κειμένων από κοινωνικά δίκτυα και άλλες δημοσίως διαθέσιμες πηγές πληροφοριών « ανοιχτού κώδικα» ή OSINT, διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση κρίσεων όπως αυτή που δημιουργείται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι αναλυτές των μέσων ενημέρωσης έχουν πάψει εδώ και καιρό να βασίζονται κυρίως σε πληροφορίες από κυβερνήσεις ή διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών, αφού τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν πληθώρα ενδείξεων, συχνά τυχαία, επειδή οι αρχικοί κάτοχοι λογαριασμών δεν έχουν λάβει υπόψη τη σημασία των αναρτήσεων τους όταν τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Το τι θα δούμε το επόμενο διάστημα δεν είναι σίγουρα γνωστό, απλά ελπίζουμε να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η οποία δεν επικρατεί μέχρι τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφού πρόκειται για  τεράστια συμφέροντα και "κατακόκκινες γραμμές" και από τις δύο πλευρές. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...