Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

''Mετά από μένα μόνο σιωπή...'' Το σλόγκαν των Βαλλιστικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας

Ο τρόμος και φόβος των ΗΠΑ το ρωσικό βαλλιστικό "τέρας" "Kedr"

Είναι γνωστό, οτι οι Μεγάλες Δυνάμεις κρατούν σε προστατευμένο περιβάλλον πληροφοριών,  τα οπλικά τους συστήματα .Οι ιδιαιτερότητες των πυρηνικών όπλων, είναι ένα από τα πιο στενά προστατευμένα μυστικά οποιασδήποτε χώρας. Πόσο γρήγορο ή μοναδικό, μπορεί να είναι το νέο σύστημα της Ρωσίας;

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) της Ρωσίας.
 "Οι ερευνητικές εργασίες για το Kedr, χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του τρέχοντος κρατικού προγράμματος προμήθειας όπλων, το οποίο ισχύει έως το 2027. Η τεχνολογική ανάπτυξη θα ξεκινήσει το 2023-2024", ανέφερε μια πηγή εμπιστευτικά  στο TASS.

Το Kedr, είναι ένα σύστημα ICBM στερεού καυσίμου που, όπως και ο προκάτοχός του Yars , θα διατίθεται τόσο σε κινητές όσο και σε εκδόσεις με βάση το σιλό. 
Τα συστήματα ICBM Mobile-road, απολαμβάνουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων σιλό τους. Συγκεκριμένα, είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, να στοχευτούν και να καταστραφούν, καθιστώντας τους δυνητικά πιο επιβιώσιμους.

Το σύστημα Kedr, είναι το τελευταίο ορόσημο στο εκτεταμένο πρόγραμμα του Κρεμλίνου, για την απόκτηση εκσυγχρονισμένης δύναμης ICBM. 

Σύμφωνα με μια ευρέως αναφερόμενη εκτίμηση για το 2020, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πιστεύεται ότι διαθέτουν σαράντα έξι αναβαθμισμένους πυραύλους R-36M2 (SS-18), σαράντα πέντε συστήματα πυραύλων κινητής τηλεφωνίας Topol (SS-25), εξήντα Topol-M (SS -27) συστήματα σιλό, δεκαοκτώ κινητές μονάδες Topol-M, κινητά συστήματα 135 κινητών Yars και άλλες δεκατέσσερις μονάδες Yars με βάση το σιλό. 

Το Κρεμλίνο στοχεύει να αντικαταστήσει εντελώς το Topol, μια σοβιετική ICBM της δεκαετίας του 1980. που αποτέλεσε τα θεμέλια των κινητών δυνάμεων της ICBM της Ρωσίας, τα χρόνια μετά τη σοβιετική κατάρρευση, με τον διάδοχο του Topol-M στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Το Yars, είναι μια ανάπτυξη του συστήματος Topol-M, ικανό να φέρει ένα βαρύτερο και ουσιαστικά βελτιωμένο ωφέλιμο φορτίο - σύμφωνα με πληροφορίες. Το Yars ICBM έχει προγραμματιστεί να καταργήσει σταδιακά, όλες τις υπόλοιπες μονάδες Topol-M. 
Ομοίως, το νέο σύστημα Kedr, προορίζεται να αντικαταστήσει όλες τις υπάρχουσες και προγραμματισμένες μονάδες Yars τις επόμενες δεκαετίες.  

Ακόμα περισσότερο, οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας, βρίσκονται τώρα στη μέση αποδοχής παραδόσεων του τρομερού νέου υπερηχητικού ολισθητικού οχήματος Avangard (HGV).
 Το Avangard HGV's, θα είναι μία από τις πολλές επιλογές ωφέλιμου φορτίου, για το επερχόμενο νέο RS-28 Sarmat ICBM της Ρωσίας , το οποίο είναι ένα από τα έξι νέα όπλα που αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του  για την κατάσταση του έθνους. 

Ο Πούτιν, περιέγραψε προηγουμένως τον Σαρμάτ, έναν βαρύ πύραυλο με βαρύ υγρό καύσιμο των 200 τόνων, με μέγιστη ταχύτητα 20 Mach ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο του, ως απόλυτα απρόσβλητο από την υποκλοπή από οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα άμυνας αέρα.

Ο ρυθμός εκσυγχρονισμού της ICBM της Ρωσίας, βρίσκεται σε ρυθμό που θα ξεπεράσει το 80 τοις εκατό τα επόμενα χρόνια, εάν δεν το έχει ήδη κάνει. Το Kedr ICBM αναμένεται να αρχίσει να αντικαθιστά τις μονάδες Yars της Ρωσίας - και τυχόν παλαιότερα συστήματα, που εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι εκείνο το σημείο - στις αρχές της δεκαετίας του 2030.  

πηγή

3 σχόλια:

 1. ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΑΝ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΤΡΑΩΡΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΑΛΛΟΙ πρεπει να ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ του νατο οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και οι αγαρηνοι
   αλλα επειδη ομως ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΘΑ φανε ολους αυτους ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

   Διαγραφή
 2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...