Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Το 65% των αιγυπτιακών οικογενειών έχει εννέα παιδιά

σχόλιο Γ.Θ : Η αιγυπτιακή κυβέρνηση το θεωρεί πρόβλημα αυτό. Δυστυχώς οι όπου Γης κυβερνώντες βλέπουν μονάχα νούμερα και στατιστικές. Ακόμα και έτσι όμως να το βλέπει κανείς με σωστή οργάνωση και δομή και τα νούμερα και οι οικονομία θα ήταν υπέρ της πληθυσμιακής ανόδου


Περίπου 65% των αιγυπτιακών οικογενειών έχουν εννέα παιδιά, γεγονός το οποίο μπορεί να εμποδίσει στην ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αιγύπτου, Γκάντα Ουάλι.

«Έχει φθάσει το 2,5%, το οποίο απαιτεί την τριπλάσια αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης σε μία δεκαετία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει επί του παρόντος», είπε η Ουαλί σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Πληθυσμού.

Η υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι το 62% περίπου των Αιγυπτίων μητέρων είναι αναλφάβητες.

Ο πληθυσμός της Αιγύπτου έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, με 93,4 εκατομμύρια υπηκόους και τουλάχιστον 8 εκατομμύρια μεταναστών, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε δηλώσεις του σε συνέδριο νεολαίας στην Αλεξάνδρεια, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι χαρακτήρισε την τρομοκρατία και τον αυξανόμενο πληθυσμό ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα του κόσμου.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...