Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Το πυρηνικό υποβρύχιο 4ης ​​γενιάς Kazan εντάχθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό

Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr και Oniks

Η Ρωσία «έγραψε ιστορία» χθες, καθώς εντάχθηκε επισήμως στην υπηρεσία του πολεμικού Ναυτικού της χώρας, το νέο προηγμένο πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς, με την ονομασία «Kazan», που ανήκει στην κατηγορία Yasen-M και διαθέτει τρομακτική δύναμη πυρός, ενσωματώνοντας τα καλύτερα και πιο σύγχρονα όπλα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η τελετή ένταξης του πυρηνικού υποβρυχίου έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου, παρουσία του Ρώσου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ενώ από χθες εντάσσεται κανονικά στην επιχειρησιακή λειτουργία του στόλου υποβρυχίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρηνικό υποβρύχιο τέταρτης γενιάς «Kazan» είναι εξοπλισμένο, με πυραύλους τύπου Kalibr και Oniks, ενώ ακόμα, έχει την δυνατότητα να φέρει και υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Zircon και μαζί με τα υπόλοιπα υποβρύχια της ίδια κατηγορίας, αναμένεται, να αντικαταστήσουν τα παλαιά σοβιετικής εποχής υποβρύχια, που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό ναυτικό.

Υπενθυμίζεται, ότι οι κρατικές δοκιμές για το νέο αυτό υποβρύχιο, ολοκληρώθηκαν μετά και την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Oniks, στη Λευκή Θάλασσα τον Δεκέμβριο του 2020.  Στη συνέχεια, το πλήρωμα του υποβρυχίου πραγματοποίησε κάποιες τελικές δοκιμές, ενώ ακόμα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, αυτή τη φορά ενός Kalibr, που έπληξε αποτελεσματικά στόχο, σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων.

Έχοντας ολοκληρώσει τις παραπάνω άσκησεις και δοκιμές, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έδωσαν το «πράσινο φως», προκειμένου το «Kazan», να πλεύσει στις θάλασσες, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό, όχι μόνο τις υποβρυχιακές αλλά και γενικότερα τις ναυτικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

πηγή

2 σχόλια:

 1. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ 500.000 ΒΟΜΒΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ! ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΝΚΞ ΟΙ ΟΛΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΓΟΜΩΣΗ... ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ...

  https://www.youtube.com/watch?v=3V07oSMWY6I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι αλλα νομιζω ειχε πει 500000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ φιλε μου ..ΟΠΟΤΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ
   ΠΑΝΤΟΥ εμεις θα γλυτωσουμε νομιζω ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ.ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...