Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ CFR

foto2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
 
Εσωτερική έκρηξη με έντονες τις διαλυτικές τάσεις προβλέπει για το επόμενο έτος στην Τουρκία η ετήσια αναφορά του γνωστού αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ, CFR,
που καθορίζει σε μεγάλο μέρος την ίδια την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με την αναφορά αυτή που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ, προβλέπονται για το επόμενο έτος 2016 κάποιες συγκεκριμένες εστίες μεγάλης έντασης που θα οδηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε θερμές συγκρούσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.
Μια από αυτές τις εστίες είναι η Τουρκία, που συνθέτει πλέον ένα εκρηκτικό μείγμα εσωτερικής ανάφλεξης με ένα παράλληλα ένα ηφαιστειώδεις περίγυρο που προμηνύει σκληρές πολεμικές συγκρούσεις. Η ετήσια αναφορά του Συμβουλίου προβλέπει ότι ο πόλεμος στην Συρία το επόμενο έτος θα ενταθεί με απρόβλεπτες συνέπειες και σίγουρα θα οδηγήσει σε γενικότερη ανάφλεξη όλη την περιοχή στην οποία εμπλέκεται και η Τουρκία.
Πέραν της Τουρκίας, το CFR χαρακτήρισε σαν εστία μεγάλης ένταση την Β Κορέα, προβλέπει την αιματηρή διάσπαση της Λιβύης, την μεγαλύτερη ένταση στην ιστορική διαμάχη Ισραήλ Παλαιστινίων, την μεγαλύτερη ένταση στο Αφγανιστάν αλλά και την ανάπτυξη δυνάμεων αποσταθεροποίησης στην Αίγυπτο.
Η Τουρκία αποτελεί κεντρικό σημείο της έκθεσης καθώς εκτιμάται ότι από τις εξελίξεις στην χώρα αυτή θα κριθούν και πολλές άλλες εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με την παγκόσμια ειρήνη.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

TÜRKİYE 20- 25 BÖLGEYE AYIRLABILIR = Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΣΕ 20-25 ΜΕΡΗ
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...