Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία δημιουργεί μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα

Η απειλή ενός πυρηνικού βομβαρδισμού των πόλεων κάνει τους ανθρώπους τρομοκρατημένους και μόνο με τις συμφωνίες για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων, μπορούσαν να αναπνεύσουν ελεύθερα.
Ωστόσο, η Ρωσία  φαίνεται για άλλη μια φορά  ότι προσπαθεί να αναβιώσει την ‘περίοδο του τρόμου’,  δημιουργώντας ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο με πυρηνικά όπλα,  που είναι ικανό να καταστρέψει πόλεις και βιομηχανικές περιοχές, γράφει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο άρθρο της « The Washington Post».
Φαίνεται ότι η Ρωσία βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας τακτικών πυρηνικών τορπιλών, που είναι ικανές να διεισδύσουν στο λιμάνι του εχθρού, και μαζί με την καταστροφή που θα επιφέρουν από την πυρηνική έκρηξη θα προκαλέσουν και καταστροφικό παλιρροϊκό κύμα.
Αυτά τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο κατά στρατιωτικών στόχων, όπως υποβρύχια και βάσεις Στόλου, αλλά και κατά πόλεων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων του εχθρού, τονίζει η ‘The Washington Post’.
Η εφημερίδα, σύμφωνα με το ρωσικό κείμενο- επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες συμφωνίες σχετικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών, δεν απαγορεύει, επίσημα, την ανάπτυξη των όπλων αυτών, αφού δεν επηρεάζουν τα μικρά τακτικά πυρηνικά όπλα.
Φυσικά, μαζί με τη Ρωσία, πυρηνικές και μη πυρηνικές ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν τώρα τον εκσυγχρονισμό τους, όπως για παράδειγμα,  οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.
Αλλά, το προβλεπόμενο ρωσικό μη επανδρωμένο υποβρύχιο φαίνεται να αντανακλά την επιθυμία του Πούτιν «να δώσει μια ασύμμετρη απάντηση στο αμυντικό σύστημα των πυραύλων των ΗΠΑ (στην Ευρώπη)», υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες.
«Εάν αυτό είναι αλήθεια, τότε η Ρωσία έκανε μια πολύ επικίνδυνη επιλογή, δημιουργώντας ένα νέο είδος (αόρατης) πυρηνικής απειλής».
«Δυστυχώς στη Μόσχα,  η δημιουργία αυτού του έργου, είναι  σαφές ότι δεν προκαλεί δημόσια συζήτηση, αφού ο ρωσικός Τύπος και το Κοινοβούλιο ελέγχονται κατά κύριο λόγο από τον Πούτιν και τους στρατιωτικούς του και σε κανέναν δεν λογοδοτούν», γράφει το δημοσίευμα που παρουσιάσει τις θέσεις της  αμερικανικής εφημερίδας «The Washington Post».
--
The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...