Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ο ψυχωμένος κούρδος Demirtas τα βάζει με όλη την Τουρκιά!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος


Ο Κούρδος ηγέτης Selahattin Demirtas, επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος HDP, είναι από αυτούς που δεν μπορείς να μην θαυμάσεις για το θάρρος του,
την πίστη στο δίκαιο αγώνα αλλά και για την τόλμη του, που δεν διστάζει να τα βάλλει με ολόκληρο το Τουρκικό κατεστημένο των αδίστακτων δολοφόνων Ερντογάν και Νταβούτογλου.



Είναι απίστευτα εξαγριωμένη μαζί του όλη η Τουρκική Πολιτική Ηγεσία καθόσον κατά την επίσκεψη του στη Ρωσία δεν δίστασε να κατηγορήσει την Τουρκία ότι, διάπραξε μεγάλο σφάλμα με την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού α/φ.



Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με τους reuters, κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού συνεδρίου στην Άγκυρα, τον κατηγόρησε για ντροπή και προδοσία καθόσον όπως ισχυρίζεται, χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Μόσχα για να κατηγορήσει την Άγκυρα. Θέλοντας μάλιστα να κάνει και υποδείξεις για την συμπεριφορά του ανέφερε ότι ΄΄η κύρια υποχρέωση μας σαν Τούρκοι είναι να υψώνουμε δυναμικά τη φωνή μας κατά της Ρωσίας. Το να υποστηρίζεις τη Ρωσία τη στιγμή που εκείνη σκοτώνει άοπλους στη Συρία είναι προδοσία όχι μόνο κατά της Τουρκίας αλλά και κατά της ανθρωπότητας΄΄.



Θεωρούμε ψυχωμένο τον Demirtas που δεν διστάζει να τα βάλλει με όλους αυτούς τους παρανοϊκούς δολοφόνους. Είναι σίγουρο ότι παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα, αλλά αυτοί είναι οι πραγματικοί ηγέτες. Είναι σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα θελήσει να τον βγάλει από τη μέση, εξάλλου ήδη τον κατηγορεί εκτός από προδοσία και για διασυνδέσεις με τους ένοπλους Κούρδους που πολεμάνε τους Τούρκους στη Συρία και το Ιράκ. Βέβαια από την άλλη η Μόσχα έχει στραμμένη την προσοχή επάνω του και τον έχει πάρει υπό την προστασία της, όμως αυτό δεν θα επηρεάσει την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με την πρώτη ευκαιρία. Ελπίζουμε και στην Ελλάδα εάν απαιτηθεί να βρεθούν τέτοιοι ηγέτες και να μην ξαναζήσουμε την ντροπή της περιόδου Οτσαλάν.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...