Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Στον Ινδικό Ωκεανό ο ρωσικός στόλος ετοιμάζεται με αντιτρομοκρατικές ασκήσεις για νέες προκλήσεις

Ρωσική αρμάδα μακριά από τα αδιάκριτα «βλέμματα» φίλων και εχθρών, πραγματοποιεί στον Ινδικό Ωκεανό εντατικά ασκήσεις αεράμυνας, με στόχο υποπτευόμαστε που έχει να κάνει με την δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό .

Ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων του στόλου του Ειρηνικού έλαβε πορεία για τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά την διεξαγωγή αντιαεροπορικών και ανθυποβρυχιακών ασκήσεων στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ασκήσεις των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων μετά την διεξαγωγή ασκήσεων αντιαεροπορικής άμυνας και ανθυποβρυχιακού πόλεμου, που είχαν στόχο την ετοιμότητα των μονάδων επιφανείας σε αντι-τρομοκρατικές ασκήσεις, και ασκήσεις μάχης για την επιβίωση του πλοίου», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο σε μια ανακοίνωση του.

Τα πλοία που έπλεαν στον Ινδικό Ωκεανό από τις 24 έως 26 Δεκεμβρίου 2015, αφού έλαβαν προμήθειες νερού και τροφίμων στο λιμάνι του Ομάν, Σαλαλάχ ξεκίνησαν την πορεία τους πίσω στην ναυτική τους βάση

Σε άρθρο με τίτλο: Ξεκίνησε ο «άγνωστος πόλεμος» από την Ρωσία σε τουρκικό και αμερικανικό έδαφος!, από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, τονίσαμε ότι το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσημα την δυνατότητα χρησιμοποίησης των Ειδικών Δυνάμεων σε όλη την ρωσική επικράτεια , λόγω ενδεχόμενου τρομοκρατικού κτυπήματος από τον ISIS.

Οι πληροφορίες της πανίσχυρης ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU , ομιλούν για επιθέσεις το επόμενο διάστημα εντός ρωσικής επικράτειας .

Οι Ρώσοι φοβούνται ακόμη και την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης στην Χερσόνησο Καμτσάτκα στην μακρινή Άπω Ανατολή.

Έχοντας να αντιμετωπίσει την συνεχή επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, και παρατηρώντας τα εθνικά της συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία, ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου τα γεωπολιτικά συμφέροντα Μόσχας και Πεκίνου επικαλύπτονται.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η Ρωσία και η Κίνα κινούνται εναντίον του αμερικανικού άξονα στην Ανατολική Ασία, και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, κάτι που αποτελεί σοβαρή πρόκληση.

Την ίδια στιγμή τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο εμπλέκονται σε εδαφικές διαφορές με το Τόκιο.

Έτσι επηρεάζεται και η ισορροπία δυνάμεων και στην κορεατική χερσόνησο, μια περιοχή που έχει προσελκύσει « δύο παγκόσμιες δυνάμεις» ως εγγύηση για την σταθερότητα στην περιοχή αυτή.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...