Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μητρ. Σιατίστης: Δεν θα δεχθώ κανέναν από αυτούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης

Στην Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου μετέβη χθες, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησε μετά του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου,
προκειμένου να συμμετάσχει στα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Στεφάνου.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας σέβεται και τιμάει το πρόσωπο του πατρός Στεφάνου, αφού τυγχάνει να είναι ο πνευματικός του πατέρας, μετά την ασθένεια του Μητροπολίτου πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέλαβε και την διακονία του λόγου και αναφέρθηκε σε ένα χωρίο του Αγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, που μιλάει για τον Άγιο Στέφανο και τον χαρακτηρίζει θυμιατήριον της χάριτος του Θεού, το της αγιοσύνης περιπνέον θυμίαμα.
Και εξήγησε ο κ. Σεραφείμ, ότι ο Άγιος Στέφανος είναι θυμιατήριο της χάριτος του Θεού, αφού ήταν άνθρωπος της πίστεως, άνθρωπος της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας, θυμιατήριο γιατί ήταν ένας άνθρωπος του λόγου, πλήρης πίστεως και δυνάμεως Θεού, ο οποίος εποίη σημεία και τέρατα εν τω λαώ, θυμιατήριο γιατί διακρίθηκε για την αγιότητά του και σφράγισε με το μαρτύριό του και ιδιαίτερα με την προσευχή του για τους διώκτες του, η οποία έλκυσε στο ευαγγέλιο τον Απόστολο Παύλο.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και σημείωσε ότι και ο Γέροντας Στέφανος είναι πράγματι ένα θυμιατήριο της χάριτος του Θεού, το οποίο περιπνέει της αγιοσύνης το θυμίαμα και αυτό φαίνεται και μόνο από το να τον βλέπει κανείς ή να ζει κοντά του αλλά και από το πλήθος των ανθρώπων που εξομολογούνται σ’ αυτόν. Πολλά τα έτη του Γέροντος Στεφάνου για να συνεχίσει αυτή του τη διακονία και να αναπαύει τις ψυχές των ανθρώπων και να σκορπίζει αυτή τη χαρά και τη ζωντανή παρουσία του Θεού.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο γείτονα και αδελφό κ. Σεραφείμ για την παρουσία του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα συμβαίνοντα στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο σύμφωνο συμβίωσης που ψηφίστηκε.
Ο κ. Παύλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «νιώθω πρόσφυγας στη χώρα μου, όχι γιατί μας ανάγκασαν οι ξένοι και δανειστές μας αλλά γιατί επιλέξαμε μόνοι μας να την δηλητηριάσουμε με τα αισχρά νομοθετήματα που ψηφιζονται στο κοινοβούλιό μας».
Και κατέληξε τονίζοντας ότι δεν θα δεχθώ κανέναν από αυτούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης στη Μητρόπολή μου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...