Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ιρανικός πύραυλος σκάει σε απόσταση αναπνοής από αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ήρθε αντιμέτωπο με πύραυλο του Ιράν που έπεσε 1500 γιάρδες (1372 μέτρα) μακριά του,
καθώς διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, όπως ανέφερε το CNN.Το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» έπλεε κοντά στις ακτές του Περσικού Κόλπου σε περιοχή όπου οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης διεξήγαγαν ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά το Σάββατο, σύμφωνα με τον διοικητή Kyle Raines, εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. (Σχετική ανακοίνωση έγινε πριν οκτώ ώρες).

Το περιστατικό πρωτοαναφέρθηκε από το NBC News.

To «USS Harry S. Truman» συνοδεύονταν από δύο πλοία του συνασπισμού, ένα αμερικανικό και ένα άλλης χώρας του Συνασπισμού (το πρακτορείο ‘AP’ λέει από μια γαλλική φρεγάτα) που συνόδευαν το Τρούμαν στη διέλευσή του από τα Στενά. 
Ο Kyle Raines είπε ότι το περιστατικό είναι ασυνήθιστο μεταξύ των ΗΠΑ και του πολεμικού ναυτικού του Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρισκόταν σε «μια λωρίδα που διεθνώς είναι αναγνωρισμένη για τη θαλάσσια κυκλοφορία» όταν το ιρανικό ναυτικό ανακοίνωσε από θαλάσσιους ραδιοσταθμούς ότι ήταν έτοιμο να πραγματοποιήσει τέτοια άσκηση.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι σε καμία περίπτωση το αεροπλανοφόρο δεν εισήλθε στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

Ο αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι οι ενέργειες των Ιρανών είναι «άσκοπες, προκλητικές και επικίνδυνες».

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...