Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το νέο ρωσικό αντιτορπιλικό «Leader» με 200 πυραύλους Cruise που θα «οργώνει» την Μεσόγειο Θάλασσα!

Πυρετωδώς ετοιμάζουν την ανανέωση του πολεμικού τους στόλου οι Ρώσοι, με σκοπό να κυριαρχήσουν κυρίως στην Μεσόγειο αλλά και την βόρεια θάλασσα.

Το νέο, επαναστατικής σχεδίασης και μορφής αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων  «Leader», θα αποτελέσει την βάση των νέων μονάδων επιφανείας.

Στην ουσία  πρόκειται  για κινητή  θαλάσσια πλατφόρμα με  200 πυραύλους Cruise  παντός τύπου, η παρουσία του οποίου θα «διασπείρει» τον φόβο και τον τρόμο στο πέρασμα της.  

Η νέα κλάση των ρωσικών αντιτορπιλικών θα  κατασκευαστεί στα ναυπηγεία  της «Σεβερνάγια», μετά τον εκσυγχρονισμό τους  με την κατασκευή να ξεκινά  το 2018,  όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους  ο πρόεδρος της εταιρείας Corporation United (USC), Alexei  Rakhmanov, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

1069418111-600x340

Στα ναυπηγεία «Σεβερνάγια» στην Αγία Πετρούπολη, την πόλη του Μεγάλου Πέτρου ιδρυτή και οραματιστή της νέας Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε τελετή  για την έναρξη της κατασκευής ενός νέου συγκροτήματος της ναυπηγικής βιομηχανίας.

«Φυσικά, και τα ναυπηγεία «Σεβερνάγια» μετά την αναβάθμιση τους θα είναι πανέτοιμα  να υλοποιήσουν αυτό το έργο, έτσι  σχεδιάζουν  να ξεκινήσουν  την κοπή των μετάλλων  για  το νέο αντιτορπιλικό το 2018», είπε κατά την τελετή ο Rakhmanov.
 
Πρόσθεσε δε  ο ίδιος  ότι ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής ικανότητας των ναυπηγείων θα επιτρέψει την κατασκευή πολεμικών  πλοίων μήκους μέχρι 350 μέτρα.

Η πρεμιέρα του νέου αντιτορπιλικού με τον κωδική ονομασία σχέδιο  23560 «Leader», θα είναι ένα  από τα μεγαλύτερα  επιτεύγματα της ναυτικής βιομηχανίας στην Ρωσία το 2015. Η παρουσίαση του πλοίου έγινε πρόσφατα  σε διεθνή αμυντική έκθεση  με την ονομασία «Στρατός του 2015».
Σύμφωνα με το ρωσικό Ναυτικό, αυτή η νέα γενιά των αντιτορπιλικών θα έχουν πολύ μεγαλύτερο εκτόπισμα  από τους προκατόχους τους, και  τρομερά εντυπωσιακή δύναμη  πυρός, ενώ θα διαθέτουν και μεγάλη ταχύτητα.

Τα χαρακτηριστικά απόδοσης επιβεβαιώνουν αυτά τα λόγια: το αντιτορπιλικό «Leader», θα έχει εκτόπισμα περίπου 17 500 τόνων, μήκος 200 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα.

Το πλοίο θα μεταφέρει περισσότερους από 200 πυραύλους για διάφορους σκοπούς, αντιαεροπορικά και ανθυποβρυχιακά συστήματα. Ενώ το πρωτότυπο  αναμένεται να είναι έτοιμο για δοκιμές το 2019.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα παραλάβει 50 νέα πολεμικά πλοία μέσα στο 2015, αναφέραμε ότι το  πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τον στόλο του  με 50 πολεμικά πλοία φέτος, ως μέρος ενός μεγαλεπήβολου στρατιωτικού σχεδίου αναβάθμισης, μετά από εντολές  του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα απαρχαιωμένα  σχεδόν πολεμικά πλοία, και υποβρύχια θα αντικατασταθούν  με νέες μονάδες επιφανείας και πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα οποία θα προσδώσουν στο ρωσικό ναυτικό, την αίγλη της σοβιετικής εποχής.

Για αυτό και η ελεύθερη διάβαση του  Βοσπόρου και του Αιγαίου, καθώς και η υλοποίηση μιας ακόμη ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο αποτελούν  κύριο μέλημα της Μόσχας.

Ένα είναι απόλυτα εξακριβωμένο «οι Ρώσοι επανέρχονται στο παγκόσμιο προσκήνιο», και ας κάνουν όλοι τα σχέδια τους.

ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...