Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Αδειάζει απο Τζιχαντιστές η Δασμασκό…Πάνε για τη Ράκα!

ad2ef4fd2709_XL 
Εκατοντάδες οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και ορισμένοι τραυματίες μαχητές...
αναμένεται να φύγουν από περιοχές της νότιας Δαμασκού που ελέγχουν οι αντάρτες στη βάση συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, ανέφερε την Πέμπτη το εδρεύον στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ασφαλής διέλευση θα δοθεί μέσα από τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού και τη γειτονική Χάτζαρ αλ Άσουαντ, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι οικογένειες και μερικοί μαχητές θα μεταφερθούν στη Ράκα, στη νότια Συρία, προπύργιο της τζιχαντιστικής σουνιτικής οργάνωσης, και άλλες ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές τους επόμενους μήνες τερματίζοντας την παρουσία της οργάνωσης κοντά στην πρωτεύουσα.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει μία σημαντική βάση υποστήριξης στην Χάτζαρ αλ Άσουαντ, μόλις μερικά χιλιόμετρα από την έδρα της εξουσίας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ο σύρος υπουργός για την Εθνική Συμφιλίωση Άλι Χάινταρ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να απομακρυνθούν οι μαχητές από τον καταυλισμό Γιαρμούκ αλλά δεν επεκτάθηκε.
Πρόσφατα έχουν συναφθεί πολλές τοπικές εκεχειρίες και συμφωνίες ασφαλούς διέλευσης και σε άλλες περιοχές στη Συρία. Μία από αυτές, που επιτεύχθηκε με την υποστήριξη του Ιράν και της Τουρκίας, σταμάτησε τις μάχες στην πόλη Ζαμπαντάνι στα σύνορα με τον Λίβανο, και σε δύο χωριά στα βορειοδυτικά.
Συμφωνία έχει επίσης συναφθεί για την τελευταία περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην πόλη Χομς που επέτρεψε στους αντάρτες και στις οικογένειές τους να φύγουν από την πολιορκούμενη περιοχή. Ο ΟΗΕ ανέφερε πως η συμφωνία μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για ανακωχή σε εθνική κλίμακα.

http://veteranos.gr/adiazi-apo-tzichantistes-dasmasko-pane-gia-ti-raka/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...