Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Όπου φύγει-φύγει τα κτήνη του ISIS κι από άλλη πόλη στα βόρεια

«Τρέχει ο λαγός, φόβο που τον έχει και ο κυνηγός, από πίσω τρέχει»…
Δε γνωρίζουμε εάν το γνωστό παιδικό τραγουδάκι – στην παραλλαγή για την περίσταση – είναι στα χείλη των μαχητών του συριακού Στρατού και των Κούρδων που έχουν πάρει φαλάγγι τους αιμοσταγείς ισλαμιστές του Ισλαμικού κράτους, συνεπικουρούμενοι από το σφυροκόπημα των ρωσικών μαχητικών, όμως δείχνει να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, μια κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα.
Εκατοντάδες μέλη του ΙΚ την πόλη Αλ Μπαμπ και κατευθύνονται προς τη Ράκα, όπου και εκεί, σχεδόν νομοτελειακά, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στο έδαφος, θα κληθούν να συναντήσουν τη μοίρα τους. Η αλ Μπαμπ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπίου, γνωστό σημείο διέλευσης εθελοντών τζιχαντιστών που επιθυμούσαν να καταταγούν στο ΙΚ. Φυσικά μέσω Τουρκίας, που δεν ήξερε τίποτε και έκανε τα πάντα για να τους σταματήσει. Ασφαλώς αστειευόμαστε.
Οι τζιχαντιστές απέσυραν βαρέα όπλα και τεθωρακισμένα από την περιοχή. Μετά τη βαριά ήττα στο Ραμάντι, η νέα αυτή απώλεια, ωθεί περεταίρω στον στόχο διάλυσης του ISIS ως συγκροτημένης δύναμης, σε Συρία και Ιράκ, αν και πανηγυρισμοί για εξαφάνιση της απειλής σε μια χώρα που γνωρίζει καλά από αντάρτικο, είναι μη ρεαλιστικοί.

ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...