Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία!

Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση»
εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.

Κουρδικές πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία δέχονται επίθεση από τον τουρκικό στρατό. Σπίτια βομβαρδίζονται, άμαχοι εκτελούνται, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένοι. Τουρκικά οπλοπολυβόλα γαζώνουν σπίτια..

Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κογκρέσο έκανε την έκκληση για αυτοκυβέρνηση των κουρδικών περιοχών μετά από διήμερη σύνοδο στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Το νόμιμο δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση ενάντια στις πολιτικές που εξευτελίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι κατ ουσία αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοκυβέρνηση και τοπική δημοκρατία», αναφέρεται στο κείμενο διακήρυξη μετά τη συνάντηση που τιτλοφορείται «Διακήρυξη για πολιτική λύση όσο αφορά την αυτοκυβέρνηση».

Η διακήρυξη καλεί στο σχηματισμό αυτόνομων [κουρδικών] περιοχών συμπεριλαμβανομένων και πολλών συνοικιών του Ντιγιάρμπακιρ.

Η έκκληση – διακήρυξη για αυτόνομο Κουρδιστάν και τοπική αυτοκυβέρνηση μπορεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εναντιώνεται σε ένα ξεχωριστό κουρδικό ομόσπονδο κράτος.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό άλλου κράτους μέσα στα σύνορά της.

«Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας», είπε.

Η κουρδική επανάσταση περνά στην επόμενη φάση… Η Ελλάδα οφείλει να είναι με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα ανατολικά.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...