Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Εδώ η Ελλάδα "καίγεται" και αυτοί μας προαναγγέλλουν το "τσιπάρισμα" των παιδιών μας

Όχι, δεν είναι  σενάριο απο ταινία  επιστημονικής φαντασίας.
 Είναι  αναγγελία της εφαρμογής  μιας δαιμονικής φαντασίας.

Μιλάμε  για αυτό που ανακοίνωσαν  οι "ερευνητές" του  Ινστιτούτου βιώσιμης κινητικότητας και δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ),στο πανευρωπαϊκό συνέδριο "TRA 2012 - Transport Research Arena Conference" ( βλ. εδώ) και του οποίου οι "εργασίες" άρχισαν χθές στην Αθήνα  και θα τελειώσουν   αύριο.

Τι μας είπαν λοιπόν  τα επικουρικά επιτελεία της  παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονικής δικτατορίας);

Ότι  μέχρι το τέλος του χρόνου  θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά  ένα τσιπάκι  που  θα εμφυτεύεται στα παιδιά των οποίων οι γονείς   επιθυμούν  να  τα παρακολουθούν  σε πραγματικό χρόνο και διαρκώς ακόμα και απο το κινητό τους τηλέφωνο.
 Με λίγα λόγια  θα αρχίσει με αυτόν τον δόλιο και σοκαριστικό  τρόπο   η prova  generale  για  το επερχόμενο  μαζικό  τσιπάρισμα  όλων των πολιτών.
Ένα τσιπάρισμα που θα γίνει, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι τεχνικοί  της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο χέρι ή στο μέτωπο και που όπως αναδείξαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας  δεν θα χρειάζεται  ούτε κάν εμφύτευση   μιας και θα μπορεί να τοποθετείται  σαν διαφανές  αυτοκόλητο (βλ.εδώ και εδώ)

Φυσικά όπως και στις άλλες λαοκτόνες και εθνοκτόνες   εφαρμογές της  αναδυόμενης  νεώτερης "Νέας Τάξης Πραγμάτων"  και  σε αυτήν υπάρχει ... το  "ζαχαρωτό"  επικάλυμα.

Σε αυτήν  την περίπτωση  προκειμένου να πεισθούν  οι γονείς ώστε  να μεταχειριστούν το παιδί  τους  όπως και το κατοικίδιο, για  την  κατοχή του οποίου η πολιτεία δια νόμου  επέβαλε  την εμφύτευση  microchip, προσφέρουν την παλιά  προπαγάνδα  που  χρησιμοποίησαν στο εξωτερικό  εταιρείες  που δραστηριοποιούνται  στον τομέα  "διαχείριση της προσωπικής ελευθερίας ".

Αν λοιπόν "τσιπάρεις" το παιδί σου  όχι μόνο  θα ενημερώνεσαι για το αν και πότε μπήκε ή βγήκε στο σχολικό  λεωφορείο ,αλλά και το άν  φόρεσε τη ζώνη ασφαλείας, πράγμαγια το οποίο θα ενημερώνεται  και ο υπολογιστής στη θέση  του οδηγού.

Αυτό πάντως που μας κάνει εντύπωση, είναι  το ότι μέσα σε λίγες ημέρες  οι ειδήσεις  που  σχετίζονται  εμμέσως ή αμέσως  με  εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της  διαχείρισης  της ελευθερίας μας,  έρχονται με καταιγιστικό  ρυθμό είτε αφορούν  στο  μαζικό ηλεκτρονικό φακέλωμα  απο το υπ. οικονομικών, είτε  στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την κλοπή προσωπικών δεδομένων 900.000 "φακελωμένων"  ασθενών, είτε  στο "ενιαίο ψηφιακό ληξιαρχείο"και την κάρτα του πολίτη.

Όταν διαβάσαμε πάντως  την είδηση για  το  "χρηστικό" τσιπάρισμα των παιδιών, ήλθε στο μυαλό μας εκείνη η μέρα,  που  ο πεινασμένος αθηναϊκός λαός  στριμωχνόταν στην πλατεία  Συντάγματος  για  να προμηθευτεί  δωρεάν  απο τους παραγωγούς της Βοιωτίας  μία σακκούλα πατάτες.Εκείνη  την ημέρα, που λίγα μέτρα πιο κεί , μέσα στο  κοινοβούλιο, οι  εκ των "αρίστων" της ελληνικής κοινωνίας και  "εκπρόσωποι" του λαού, συζητούσαν   νομοσχέδιο  που αφορούσε  τα "δεσποζόμενα και αδέσποτα  ζώα" , το πως  και πότε  θα τσιπάρονται , πόσο θα τιμωρούνται  οι παραβάτες ιδιοκτήτες κλπ.

Αντί λοιπόν να μαζευτούν και να κάνουν ένα συνέδριο που θα είχε  ως θέμα  π.χ  τον υποσιτισμό και τις  εξ αυτού λιποθυμίες μαθητών στα δημόσια  σχολεία.
Αντί να  στείλουν όλο το Δ.Σ  του  νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" μαζί με τον προϊστάμενο  υπουργό υγείας στον εισαγγελέα, επειδή με δόλιο τρόπο έκλεισαν το μοναδικό  δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο  και  δημιούργησαν  σοβαρά  εμπόδια  στην θεραπεία  των καρδιοπαθών παιδιών στέλνοντας  στο θάνατο , μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, τρία  απο αυτά τα παιδάκια.
Αντι λοιπόν να κάτσουν  κάτω και να  σκεφτούν πως  θα αντιμετωπίσουν   την  διαρκώς  και με ραγδαίους ρυθμούς  αυξανόμενη φτώχεια στην Ελλάδα, κάνουν συνέδρια  για το πώς  θα  βελτιωθεί  ηλεκτρονικά  η χούντα  την οποία επι της ουσίας υπηρετούν .
Πιο κάτω αναδημοσιεύω απο τον φίλο id-ont  το σχετικό  άρθρο

Τσιπ για μαθητές και σχολικά

 

σχόλιο ID-ont: Πριν λίγες ημέρες σχολιάζαμε με φρίκη αντίστοιχη πρακτική που εφαρμόζεται στη Βραζιλία (βλ. ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τσιπ στους μαθητές για να ξέρουν οι γονείς πότε λείπουν από την τάξη.) Τώρα βλέπουμε παρόμοιο σύστημα να έρχεται και σε εμάς. Περίπου ίδιο σχέδιο, όμως ίδια επιχειρήματα και τελικά, στην ουσία, ίδια λογική. Και ποιο είναι το τέλος αυτού του δρόμου; Μα φυσικά το εμφυτεύσιμο τσιπάκι!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εως το τέλος του έτους φιλοδοξούν ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών ότι θα διατεθεί στην αγορά εφαρμογή η οποία θα ενημερώνει τους γονείς, μέσω κινητού τηλεφώνου, πότε επιβιβάζεται και αποβιβάζεται το παιδί τους από το σχολικό. Το συγκεκριμένο εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Μεταφορών και παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μεταφορών που οργανώθηκε στην Αθήνα. Στόχος των ερευνητών είναι με τη χρήση μιας σειράς τεχνολογιών να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση όλης της πορείας του παιδιού από το σπίτι προς το σχολείο και αντίστροφα.

Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 250 παιδιά και τραυματίζονται 350.000 παιδιά σε όλη την Ευρώπη πηγαίνοντας προς το σχολείο και επιστρέφοντας από αυτό. «Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα ατυχήματα δεν σημειώνονται όταν τα παιδιά είναι μέσα στο σχολικό, αλλά στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο σχολικό ή κατά την επιβίβαση και αποβίβαση», εξήγησε ο κ. Ευ. Μπεκιάρης, καθηγητής στο ΕΜΠ και διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών.


Εκτός από την ειδοποίηση των γονέων για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικό σύστημα για τις ζώνες ασφαλείας στα σχολικά -αντίστοιχο με αυτό των καινούριων Ι. Χ. αυτοκινήτων- που θα ειδοποιεί τον οδηγό εάν το παιδί δεν έχει δεμένη τη ζώνη ασφαλείας.

Παράλληλα, περιλαμβάνει ειδικό πρόγραμμα για το πώς θα σχεδιάζονται τα δρομολόγια και πού θα πραγματοποιούνται οι στάσεις καθώς, όπως επεσήμανε ο κ. Μπεκιάρης, «σήμερα τα δρομολόγια και οι στάσεις επιλέγονται τυχαία, αγνοώντας πολλές φορές παράγοντες όπως είναι οι επικίνδυνες στροφές στον δρόμο». Οι ερευνητές σχεδιάζουν ταυτόχρονα ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να συνεργάζεται με υφιστάμενες εφαρμογές τηλεματικής -όπου αυτές υπάρχουν- ενημερώνοντας τον οδηγό για το εάν το παιδί πλησιάζει στη στάση ώστε να το περιμένει. Τα παιδιά θα έχουν είτε στην τσάντα τους είτε ενσωματωμένα στο κινητό τηλέφωνό τους ειδικό τσιπ, το οποίο θα «επικοινωνεί» με τα οχήματα και θα μπορεί να ενημερώνει τους γονείς μέσω μηνύματος για την επιβίβαση ή όχι του παιδιού. Τα οχήματα θα διαθέτουν επίσης οπτικό σήμα που θα ενημερώνει τους άλλους οδηγούς ότι το σχολικό πρόκειται να πραγματοποιήσει στάση.

Εξοπλισμός
Σχολιάζοντας τον νέο νόμο που επέβαλε αύξηση του ορίου ηλικίας των σχολικών λεωφορείων στα 27 από τα 23 χρόνια που ίσχυε μέχρι πρότινος, ο κ. Μπεκιάρης υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα με τα σχολικά λεωφορεία στη χώρα μας δεν είναι η ηλικία τους αλλά ο εξοπλισμός τους. «Θα πρέπει για παράδειγμα να υπάρχει έλεγχος της ταχύτητας των σχολικών, να εξοπλιστούν με κόφτες που δεν θα τους επιτρέπουν να αυξάνουν ταχύτητα και να είναι υποχρεωτικές οι ζώνες ασφαλείας σε όλα τα σχολικά λεωφορεία», εξήγησε ο κ. Μπεκιάρης.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...