Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το απίστευτο παρασκήνιο με Πούτιν - Παπαδήμο


Τι οδήγησε στην ακύρωση της επίσκεψης.
Οι όροι (!) που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση στον Πούτιν.
Οι αρμόδιοι του ρωσογερμανικού «Φοντ Ενέργκια» έμειναν άναυδοι
παραλαμβάνοντας όχι επίσημη απάντηση του ελληνικού κράτους στην πρόταση που υπέβαλαν, για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας, αλλά ένα γράμμα της εταιρείας Rothschild and Sons, χωρίς καλά-καλά ημερομηνία και άλλα τυπικά στοιχεία, με το οποίο απερρίπτετο, για τυπικούς λόγους, η πρότασή τους! Οι Ρότσιλντ ενεργούσαν από κοινού με την UBS, ως σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων της “ελληνικής” “κυβέρνησης”. To Φοντ Ενέργκια έσπευσε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Βερολίνο, που κινητοποίησε τον Ράιχενμπαχ.
Των εξελίξεων αυτών προηγήθηκε επίσκεψη-αστραπή του αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και παραστάσεις του Πρέσβη στον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Μητρόπουλο. Το μήνυμα ήταν σαφές: «τέρμα τα αστεία με τους Ρώσους. Πουθενά Ρώσοι στον ενεργειακό τομέα. Θα τα δώσετε όλα στην κρατική εταιρεία του Ισραήλ και τις ελληνικές εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της».
Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν, καθώς ο Ρώσος πρώην Υπουργός Ενέργειας Γιουσούπωφ έσπευδε στην Αθήνα με το αεροπλάνο του σε αναζήτηση του Μητρόπουλου, που είχε πάει όμως στο Ισραήλ. Φανταστείτε όμως την έκπληξη των Ρώσων όταν ανακάλυψαν ότι ο Μητρόπουλος, μετά το Ισραήλ, πήγε στη Μόσχα, όπου έγινε άφαντος! Τον έψαχνε το Κρεμλίνο, τον έψαχνε η ΓΚΑΣΠΡΟΜ, στο τέλος φώναξαν τον ‘Ελληνα Πρέσβη στο Υπουργείο Εξωτερικών να τον ρωτάνε που βρίσκεται και γιατί αποφεύγει την επαφή με τις ρωσικές αρχές!
Εφραίμ, Ακης, Πούτιν
Είχε προηγηθεί άλλο «θρίλερ». Ρώσος Υπουργός βολιδοσκόπησε στενό συνεργάτη του Παπαδήμου για το ενδεχόμενο ιδιωτικής επίσκεψης που ήθελε να κάνει ο Πούτιν στο ‘Αγιον ‘Ορος, περιλαμβανομένης της Μονής Βατοπεδίου, που επισκέφθηκε στο παρελθόν. Η Αθήνα του έθεσε δύο όρους, να συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Παπαδήμο και να αποφύγει το Βατοπέδι. Κατόπιν αυτού, δεν υπεβλήθη επισήμως αίτημα. Μια πανίσχυρη Ελλάδα δεν έχει λόγους να ενδιαφέρεται αν θα προκαλέσει ρωσική δυσαρέσκεια…
‘Οποιος σκέφτεται, βρίσκει ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στις υποθέσεις των δύο μόνων φυλακισθέντων για διαφθορά, Εφραίμ και ‘Ακη. Ο Εφραίμ π.χ. φυλακίστηκε αμέσως μετά από θριαμβευτική περιοδεία στη Ρωσία, όπου τον φιλοξένησε ο Πούτιν. Ο ‘Ακης κατηγορείται για μίζες από προμήθειες γερμανικών και ρωσικών όπλων. Σεβόμενοι τώρα εμείς τις άοκνες κρατικές/δικαστικές προσπάθειες καταπολέμησης της διαφθοράς, καταλήξαμε λογικά και υποχρεωτικά στο εξής αναμφισβήτητο συμπέρασμα:
Οι ΗΠΑ, που διαθέτουν στην Ελλάδα τη συντριπτική πλειοψηφία στρατιωτικών εξοπλισμών, είναι τέρατα εντιμότητας και διαφάνειας. Ούτε που τους περνάει από το μυαλό η ιδέα να «λαδώσουν» ‘Ελληνες πολιτικούς ή να κάνουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις…
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα, 26.4.2012  Ινφογνώνων Πολιτικά/

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...