Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Συνεχίζουν τις προσπάθειες εξόντωσης του Mel Gibson οι Εβραίοι

Πριν λίγες ημέρες, ο σεναριογράφος του «Βασικού Ενστίκτου» Joe Eszterhas, σε μια 9σέλιδη επιστολή του προς τον Τύπο, κατηγόρησε τον διάσημο ηθοποιό ότι σαμποτάρισε την ταινία που έφτιαχναν μαζί, με τον τίτλο «Μακκαβαίοι», επειδή «μισεί τους Εβραίους».

«Κατέληξα ότι ο λόγος που δεν θα κάνεις τους 'Μακκαβαίους' είναι ο χειρότερος όλων. Μισείς τους Εβραίους», αναφέρει στην επιστολή του ο σεναριογράφος. Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο Γκίμπσον έχει ξεστομίσει ύβρεις για το Ολοκαύτωμα, όπως και για το ιερό κείμενο των Εβραίων, Τόραχ.
Στην επιστολή, επίσης ανέφερε, ότι ο Μελ Γκίμπσον χάρηκε όταν δολοφονήθηκε ο Τζον Λένον, επειδή είχε το «σύνδρομο του Μεσσία».
Σύμφωνα με τον Eszterhas, ο Μελ Γκίμπσον φέρεται να έχει πει ότι «Άκου τα τραγούδια του! Imagine. Το μισώ αυτό το τραγούδι. Χαίρομαι που είναι νεκρός».
Ο Μελ Γκίμπσον απάντησε άμεσα ότι οι ισχυρισμοί του πρώην φίλου του είναι ψέμα.
«Υποθέτω ότι έχεις πρόβλημα με μένα, επειδή η Warner Brothers απέρριψε το σενάριό σου», έγραψε ο Γκίμπσον.
«Ειλικρινά, Joe, δεν ήταν μόνο ότι το σενάριο παραδόθηκε αργότερα από ό, τι υποσχέθηκες, αλλά τόσο η Warner Brothers όσο και εγώ ήμασταν εξαιρετικά απογοητευμένοι με το σχέδιο. Στα 25 χρόνια που κάνω σενάριο δεν έχω δει ποτέ πιο υποβαθμισμένο πρώτο σχέδιο ή τόσο σημαντική απώλεια χρόνου», έγραψε ο Γκίμπσον.
Η Anti-Defamation League (ADL – η εβραϊκή οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει σαν σκοπό της την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού») δεν έχασε την ευκαιρία και αποφάσισε να (ξανά) επιτεθεί στον Γκίμπσον.
"Αν αυτοί οι ισχυρισμοί είχαν γίνει εναντίον οποιουδήποτε άλλου ηθοποιού, θα ήμασταν επιφυλακτικοί, και σίγουρα θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει αυτά ως λόγια ενός δυσαρεστημένου σεναριογράφου του οποίου το σενάριο απορρίφθηκε. Αλλά με τον Mel Gibson, οι ισχυρισμοί αυτοί εντάσσονται σε ένα ευδιάκριτο σχέδιο αντισημιτικής συμπεριφοράς .... Οι τελευταίες αποκαλύψεις θα αποτελούσαν έκπληξη αν δεν ταίριαζαν τέλεια σε έναν κατ’ επανάληψη παραβάτη, κατ’ επανάληψη μισητή και κατ’ επανάληψη φανατικό", (‘serial offender, serial hater, and serial bigot’), δήλωσε ο διευθυντής ADL Abraham Foxman.
Στην επιστολή του, ο Ezsterhas καταγγέλλει τον Γκίμπσον για χρήση συγκεκριμένων αντι-εβραϊκών υποτιμητικών σχολίων, όπως «Hebes» και «απατεώνες των φούρνων» (“oven dodgers”). Στη δική του απάντηση, ο Γκίμπσον αποκαλεί τους ισχυρισμούς αυτούς «απόλυτα κατασκευάσματα».
Στην δήλωσή του ο Foxman κάνει λόγο όχι μόνο για τις κατηγορίες ότι η υπερπαραγωγή «Τα Πάθη του Χριστού» του Gibson είχαν αντισημιτικό υπόβαθρο, αλλά και για τη σύλληψη του ηθοποιού το 2006, κατά την οποία ενώ ήταν μεθυσμένος είπε τις φράσεις «F—ing Jews» και «Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο».
«Μέχρι τώρα το σχέδιο είναι σαφές», συνεχίζει ο Foxman στη δήλωση. "Και ξέρουμε ότι ο Γκίμπσον είχε μολυνθεί από νωρίς στη ζωή του με τον αντισημιτισμό. Αν οι τελευταίοι ισχυρισμοί είναι αληθείς, αποδεικνύεται η άποψη ότι ο αντισημιτισμός είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, και ότι μπορεί να σταματήσει μόνο με την έγκαιρη παρέμβαση και την εκπαίδευση».
Όλα αυτά τα «αν» στη δήλωση Foxman, έχουν κάποια σημασία γιατί η αξιοπιστία του Eszterhas δεν είναι κάτι το δεδομένο. Το 1989, δημοσιοποίησε μια παρόμοια επιστολή γεμάτη δηλητήριο κατά του υπερ-πράκτορα ταλέντων του Χόλυγουντ, Mike Ovitz.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...