Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Ρωσία στέλνει παρατηρητές στις εκλογές της 6ης Μαΐου! - Υπόνοιες για νοθεία;

Με μία κίνηση που πρακτικά ισοδυναμεί με έγερση αμφιβολιών της αξιοπιστίας του τρόπου διεξαγωγής και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων των εκλογών της 6ης Μαϊου, η Ρωσία με αίτημά της στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε την αποστολή ...
ομάδας Ρώσων παρατηρητών στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψουν τυχόν "παρασπονδίες" στην έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων!

Και το ερώτημα που τίθεται άμεσα είναι "Έχει η Μόσχα πληροφορίες που να θέτουν ζήτημα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου";

Η ρωσική θέση όπως διατυπώθηκε από πηγή της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα όταν ερωτήθηκε σχετικά από το defencenet.gr είναι ότι "Δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Στέλνουμε παρατηρητές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είχαμε στείλει παρατηρητές και στην Ελλάδα στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι φιλική χώρα", αλλά πίσω από την ευγενή διπλωματική διατύπωση, το γεγονός είναι ότι υπάρχει θέμα.

Και υπάρχει θέμα όχι μόνο του «παγώματος» των ελληνορωσικών σχέσεων από το 2009 που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργού και «προπηλακισθέντα» από την Χρυσή Αυγή, Πέτρου Ευθυμίου, Έλληνα εκπροσώπου στον ΟΑΣΕ.

Όταν ο Π.Ευθυμίου με δηλώσεις του την επαύριο των ρωσικών εκλογών αμφισβητούσε την εγκυρότητα του αποτελέσματος (!) θα ήταν ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι δεν θα υπήρχαν ρωσικά αντίποινα στην αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ρωσίας από τον  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Το ρωσικό αίτημα το οποίο κατατέθηκε από την οργάνωση, μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum» η οποία ζητεί τη σχετική διαπίστευση έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Το αίτημα είναι καθ’ όλα νόμιμο, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας και είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση Παπαδήμου να το αποδεχθεί.

Kυβερνητική πηγή στην Μόσχα με την οποία επικοινώνησε το defencenet.gr, ανέφερε ότι «Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα. Αλλά θέλουμε να γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» το τι θα συμβεί στην ελληνική εκλογική διαδικασία. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τον φίλο ελληνικό λαό».

Πάντως ερωτηματικά σε ότι αφορά την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας εγείρονται αυτόματα από την άρνηση της κυβέρνησης Παπαδήμου να τοποθετήσει υπηρεσιακούς υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, όπως εθιμικά γίνεται σε όλες τις γενικές εκλογές.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την διεξαγωγή των εκλογών και την έκδοση των αποτελεσμάτων και ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, μόλις πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε μαζικές ελληνοποιήσεις Αλβανών, όπως δημοσίευσε αλβανική εφημερίδα, μαζί με τα ονόματα των «ελληνοποιηθέντων» Αλβανών και αποκάλυψε στην Ελλάδα το  defencenet.gr.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Κάποιοι έχουν αποφασίσει να παίξουν με την φωτιά και να επιχειρήσουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα το βράδυ της 6ης Μαΐου προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φυσικά; Και την διατήρηση στην εξουσία των μνημονιακών κυβερνήσεων;

defencenet.gr

Γ.Θ: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...