Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Θα ψύξει ο ’Ηλιος την Γή από τον άλλο μήνα;

To ενδεχόμενο έχει προιστορία: Μια αλλαγή στους πόλους  του Ηλιου, που αναμένεται να αρχίσει να δρομολογείται  από τον άλλο μήνα, ίσως προκαλέσει ψύξη της Γης!

Τέτοια φαινόμενα στον Ήλιο συνέβαιναν και στο παρελθόν, για παράδειγμα τον 17-18ο αιώνα. Τότε αυτό συνέπεσε με μια σημαντική ψύξη της Γης.
Η σχετική  -επιστημονική – ανταπόκριση  είναι για λίγο διαβασμένους, αλλά  μας ενημερώνει επαρκώς:
Η ανάλυση ξεκινά από το ότι στον ΄Ηλιο το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να δημιουργηθούν τέσσερις μαγνητικοί πόλοι, σύμφωνα με πρόβλεψη   του ιαπωνικού Εθνικού Αστεροσκοπείου και του Ινστιτούτου  Φυσικών Επιστημών.
Στον Ήλιο οι μαγνητικοί πόλοι συνήθως αλλάζουν θέσεις κάθε 11 χρόνια. Κατά κανόνα συμπίπτουν παρ’ όλ’ αυτά με τους γεωγραφικούς πόλους. Η επόμενη τακτική στροφή αναμενόταν το Μάιο του 2013.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά στο Βόρειο Πόλο του Ήλιου το μείον θα αλλαχθεί σε συν νωρίτερα, ήδη από αυτόν τον Μάιο. Δεν αποκλείεται, λένε οι ειδικοί,  ότι ο νότιος πόλος επίσης σύντομα θα αλλάξει το πρόσημό του στο αντίθετο. Ωστόσο, για κάποιο χρονικό διάστημα και οι δύο γεωγραφικοί πόλοι θα είναι θετικοί.
Ως αποτέλεσμα, στην περιοχή του Ισημερινού θα σχηματιστούν δύο προσωρινοί αρνητικοί μαγνητικοί πόλοι.Η σημερινή εμφάνιση των τεσσάρων μαγνητικών πόλων του Ήλιου επίσης είναι ικανό φαινόμενο να προκαλέσει ψύξη του πλανήτη, λένε.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...