Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Θεός θα αναδείξει στρατηγό Ιωάννη ή θα εμφανιστεί ο αντίχριστος στις μέρες μας; (2013)

Με αφορμή την ερώτηση του φίλου Διονύση, αν ο αντίχριστος στεφθεί βασιλιάς στις 21 Φεβρουαρίου του 2013 (φήμη που κυκλοφόρησε τον τελευταίο καιρό σε κάποια φόρουμ).


Όταν πριν λίγα χρόνια ο π.Μάξιμος έγραψε το βιβλίο ''ο αντίχριστος ήρθε 1983-2013'', άρχισα να αναρωτιέμαι και να προβληματίζομαι έντονα, αν όλα αυτά περί επιστροφής της Κωνσταντινούπολης ήταν παραμύθια.
Οι εικόνες με τα παράξενα σχέδια στους τοίχους του Τραχονίου στην Κύπρο, που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, ήταν ακόμα νωπές στη θύμησή μου, αφού είχα ολοκληρώσει μόλις τη θητεία μου στο νησί.
Θα δούμε την Κωνσταντινούπολη να γίνεται Ελληνική ή θα δούμε τον αντίχριστο και το χάραγμα;
Αυτή ήταν η σκέψη, που στροβίλιζε στο μυαλό μου, και η απειλή της πλάνης μεγάλωνε ολοένα πιο πολύ, αφού ακόμα και όταν συνάντησα τον π.Μάξιμο και τον ρώτησα κάποια πράγματα για αυτά που είχε γράψει, οι απορίες πολλαπλασιάστηκαν και οι απαντήσεις του με εξέπληξαν αρνητικά.

''Δεν πρέπει να προηγηθεί η επιστροφή της Κωνσταντινούπολης πριν το τέλος του κόσμου;",
τον είχα ρωτήσει και η απάντησή του ήταν ότι όλες αυτές οι προφητείες των Αγίων που κυκλοφόρησαν μέσα στους αιώνες και που λέγαν για την Βασιλεύουσα, είχαν παρεισφρήσει μέσα στους βίους των Αγίων και ήταν ψεύτικες.
''Και ο Γέροντας Παίσιος;" τον ρώτησα... ''Και εκεί παρεισφρήσαν λόγια που δεν είπε;"
"Ο Γέροντας Παίσιος δεν είναι Άγιος", μου απάντησε!
''Και ο Άγιος Κοσμάς;! Κάποιες προφητείες του έχουν εκπληρωθεί...", άρχισα να του λέω.
''Και εκεί έχουν παρεισφρήσει", μου απάντησε με σιγουριά.

Το μπέρδεμα, η απογοήτευση, η απειλή της πλάνης γύρναγε συνέχεια στο μυαλό μου και τα λόγια της Αποκάλυψης, ότι κάποτε θα έρθει η ώρα που θα πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί, ερχόταν στην μνήμη μου ώσπου... 

Mια μέρα μου είπαν κάτι πνευματικοί αδερφοί για ένα Αγιορείτη γέροντα, που είχε έρθει για μερικές μέρες στην Αθήνα και που ενώ ήταν τυφλός, τα μάτια της καρδιάς του, τα πνευματικά μάτια, ήταν ορθάνοιχτα.

''Γέροντα, φοβάμαι μήπως και πλανηθώ...'', άρχισα να του λέω, όταν τον είδα.
"...Είναι κάποιοι που λένε, ότι σε πολύ λίγο καιρό θα δούμε τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου, ενώ την ίδια ώρα άλλοι μιλάνε για την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγιά Σοφιά! Ποιοι έχουν δίκιο Γέροντα;", τον ρώτησα και η απάντησή του με έκανε να ανατριχιάσω.
''Ο Θεός θα αναδείξει στρατηγό τον Ιωάννη και θα επιστρέψουμε στην Κωνσταντινούπολη. ΘΑΡΡΟΣ! Εμείς θα είμαστε οι νικητές!"

Τον πιστεύω, αδέρφια.
Τον πιστεύω, γιατί δεν λέει κάτι διαφορετικό από αυτά, που λέει ο αγαπημένος μας Γέροντας Παίσιος.
Τον πιστεύω, γιατί οι εκατοντάδες προσκυνητές, που τον επισκέφτηκαν εκείνες τις μέρες στην Αθήνα, έφευγαν δακρυσμένοι από χαρά και εσωτερική γαλήνη.
Τον πιστεύω, γιατί ο γέροντάς του είναι ο π.Εφραίμ της Αμερικής.
Τον πιστεύω, γιατί το Αγιορείτικο μοναστήρι του είναι από τα σημαντικότερα στο κόσμο.
Τον πιστεύω, γιατί η χάρη του, η ευσέβειά του, η γαληνότητά του ήταν ευδιάκριτες.

Θάρρος λοιπόν, θα νικήσουμε!
Ας έχουμε την ευχή του. Γ.Θ 


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...