Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πως θα φανταζόσασταν ένα τρένο πάνω στο οποίο υπάρχει μια Εκκλησία καθώς και ένα Νοσοκομείο;

Ρωσικό τρένο λειτουργεί ως φορητή ιατρική μονάδα και ορθόδοξος ναός για τις ανάγκες των Σιβηρικών πόλεων

Το τρένο Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας (Saint Luka) λειτουργεί ως ένα δωρεάν, μετακινούμενο συμβουλευτικό και διαγνωστικό ιατρικό κέντρο το οποίο μετάφερει ετησίως ιατρούς και ιατρικό προσωπικό από την κύρια περιφερειακή πόλη Krasnoyarsk της Ρωσίας σε μακρινούς οικισμούς των περιοχών Krasnoyarsk και Khakassia στην Σιβηρία όπου τα νοσοκομεία και οι κλινικές είναι «σπάνιες».

Το συγκεκριμένο τρένο έλαβε την ονομασία του από τον επιφανή Ρώσο χειρούργο Valentin Voino-Yasenecky, έναν ορθόδοξο επίσκοπο και φυλακισμένο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης (Gulag), έχει άμαξα η οποία λειτουργεί ως φορητή Ορθόδοξη εκκλησία.


Ορθόδοξος ιερέας ομιλεί σε μία γυναίκα μπροστά από την άμαξα-εκκλησία του τρένου Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στις 27 Απριλίου σε σιδηροδρομικό σταθμό του Zaozyorny, 81 μίλια ανατολικά της Σιβηρικής πόλης Krasnoyarsk..

Ένας γιατρός εξετάζει μία έγκυο γυναίκα στο ενσωματωμένο διαγνωστικό κέντρο του τρένου Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια στάσης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Zaozyorny.

Ασθενείς περιμένουν στην ουρά καταχωρήσεων μέσα στο τρένο, επίσης στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια στάσης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Zaozyorny.

Ορθόδοξος ιερέας βαπτίζει μία οικογένεια στην εκκλησία που βρίσκεται στο τρένο Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στην πόλη Zaozyorny.

Ορθόδοξος ιερέας χτυπά τις καμπάνες της εκκλησίας του τρένου κατά τη διάρκεια στάσης στον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό (Zaozyorny).

pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...