Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Δισεκατομυριούχος επενδύει στην κατασκευή ενός νέου «Τιτανικού»

Ο δισεκατομμυριούχος Αυστραλός επιχειρηματίας Κλάιβ Πάλμερ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πλοίου, ενός νέου «Τιτανικού» σε συνεργασία με μια κινέζικη ναυπηγική εταιρεία.


Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας, γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει έδρα στην ομοσπονδιακή βουλή στις προσεχείς εκλογές, ενώ ανακοίνωσε και το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα, ένα αντίγραφο του Τιτανικού, τον Τιτανικό νο.2. «Θα είναι εξίσου πολυτελής με τον αυθεντικό Τιτανικό αλλά θα έχει ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας και πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας», δήλωσε ο Αυστραλός Κροίσος.
Ο νέος υπερσύγχρονος Τιτανικός, το κόστος του οποίου είναι άγνωστο, θα είναι έτοιμος για το παρθενικό του ταξίδι από την Αγγλία στη Βόρεια Αμερική το 2016 αλλά σύμφωνα με τον Πάλμερ, δε θα έχει την ίδια κατάληξη με τον πρώτο: »Το πλοίο θα είναι σχεδιασμένο για να μη βουλιάζει». Ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο της εποχής με μήκος 270 μέτρα, 53 μέτρα ύψος και είχε βάρος 40.000 τόνους. Βούλιαξε το 1912, παίρνοντας στον παγωμένο βυθό της θάλασσας πάνω από 1500 ζωές, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και πληρώματος.


Αναρωτιόμαστε ποιος προληπτικός θα θελήσει να κάνει αυτό το ταξίδι, αλλά το κυριότερο ποιος έχει χρήματα για να το κάνει;

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...