Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πυρηνική αντιπαράθεση Ισραήλ – Ιράν. Ήρθε η ώρα για τον πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ;

Του Troy Anderson (Charisma News) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (βλέπε σημειώσεις στο τέλος του άρθρου)
Η πυρηνική αναμέτρηση μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση την εκπλήρωση των προφητειών του Ιεζεκιήλ κεφ. 38 και 39 - τον μυστηριώδη «πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ»*, λέει ο συγγραφέας best-seller στο New York Times, Joel Rosenberg**.
Αυτές οι βιβλικές προβλέψεις, λέει ο Joel Rosenberg, ο οποίος είναι πρώην πολιτικός σύμβουλος του Νετανιάχου, αναφέρονται σε μια επίθεση στο Ισραήλ στις έσχατες ημέρες, από ένα συνασπισμό εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν.
Υπό το πρίσμα των αυξανόμενων δεσμών μεταξύ Ιράν και Ρωσίας, και των όσων ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα ανέφερε, ότι το Ισραήλ μπορεί να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αυτή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, ο Ρόζενμπεργκ αναφέρει ότι το προφητικό σενάριο που περιγράφεται από τον προφήτη Ιεζεκιήλ πριν από 2.600 χρόνια "μοιάζει πολύ με αυτό που έρχεται".
«Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην αποτύχουμε λόγω υπερβολικού ζήλου», είπε ο Rosenberg σε χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν το πρόσφατο συνέδριο με θέμα "Το Ισραήλ, η Εκκλησία και η κρίση στη Μέση Ανατολή", στο Πανεπιστήμιο Biola στη Νότια Καλιφόρνια πρόσφατα. "Αν αυτά τα πράγματα λάβουν χώρα, αυτό θα γίνει εμφανές στο εγγύς μέλλον. Εν τω μεταξύ, ας μην τα αποκαλούμε πειστικά, αλλά ας πούμε ότι είναι περίεργα. Εμείς ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο πριν".
Κατά τη διάσκεψη, διάφοροι Βιβλικοί μελετητές, όπως ο Darrell L. Bock, καθηγητής Σπουδών Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Ντάλας και ο Walter Kaiser, επίτιμος Πρόεδρος και ο διακεκριμένος καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Gordon-Conwell Theological Seminary, περιέγραψε την πρόβλεψη του Πανέτα ότι το Ιράν θα μπορούσε να έχει λειτουργικά πυρηνικά όπλα μέσα σε ένα χρόνο ως «πολύ απογοητευτική πραγματικότητα».
"Δεν ξέρω αν αυτό είναι το τέλος ή απλά η πρόβα τζενεράλε για το τέλος," δήλωσε ο Μποκ. "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην προτείνουμε περισσότερα από όσα ξέρουμε."
Το συνέδριο έρχεται μια εποχή που υπάρχει αυξανόμενη η πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, δοκιμάζονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, η «αραβική άνοιξη» εξαπλώνεται σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και υπάρχει αυτό που ο Ρόζενμπεργκ περιγράφει ως την άνοδο του «νέου τσάρου της Ρωσίας», του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Πούτιν, ο πρώτος Ρώσος ηγέτης στην ιστορία που δημιούργησε στενούς δεσμούς με το Ιράν, πρόσφατα επανεξελέγη ως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα έθνος που παρέχει εξοπλισμούς και πυρηνική τεχνογνωσία στο Ιράν. Ο Πούτιν αναλαμβάνει την προεδρία της Ρωσίας στις 7 Μαΐου.
 
Δεδομένης αυτής της συμβολής των γεγονότων, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας ισραηλινής επίθεσης στις ιρανικές πυρηνικές τοποθεσίες εμπλουτισμού. Μια αμερικανική διαβαθμισμένη προσομοίωση πολέμου που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο έδειξε ότι μια Ισραηλινή κεραυνοβόλα αεροπορική επίθεση θα οδηγούσε σε ένα ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ενδεχομένως τραβώντας τις ΗΠΑ σε σύγκρουση.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι, ωστόσο, δεν πιστεύουν ότι ένα προληπτικό χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα οδηγήσει σε ένα καθολικό πόλεμο. Αντ 'αυτού, θεωρούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους Ιρανούς πολίτες να ανατρέψουν τον Αχμαντινετζάντ, ένα ηγέτης που οδηγείται από μια σιιτική εσχατολογική θεολογία που πιστεύει ότι ο δρόμος για να επισπευτεί ο ερχομός του Ισλαμικού Μεσσία, του 12ου ιμάμη, (Μαχντί) είναι να καταστραφεί το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, λέει ο Rosenberg.
"Το ερώτημα για την ισραηλινή ηγεσία είναι ‘Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα εκτός από τον πόλεμο για να σταματήσουμε το Ιράν;’, λέει ο Ρόζενμπεργκ, συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου “Implosion: Can America Recover From its Economic & Spiritual Challenges in Time?”.  "Το διακύβευμα είναι, αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα μπορούσε να κάνει σε έξι λεπτά ό, τι για τον Αδόλφο Χίτλερ πήρε έξι χρόνια να  κάνουμε και αυτό είναι να σκοτώσει 6 εκατομμύρια Εβραίους."
Ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι οι οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πιέσουν το Ιράν για την επίλυση της κρίσης διπλωματικά, ο Ρόζενμπεργκ, λέει ο χρόνος της ανοχής του Νετανιάχου τελειώνει γρήγορα, καθώς το Ιράν μετακινεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του σε παχιά, υπόγεια καταφύγια. 

Ο Νετανιάχου μπορεί να θέλει να επιτεθεί στο Ιράν πριν από την ορκωμοσία του Πούτιν στις 7 Μαΐου, λέει ο Ρόζενμπεργκ, επειδή ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να επιδιώξει μια αμοιβαία αμυντική συμφωνία με το Ιράν. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την επανεκλογή του, ο Πούτιν έδωσε υποσχέσεις που θα κοστίσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, υποσχόμενος αυξήσεις μισθών στην αστυνομία, τους πυροσβέστες, τους δασκάλους, στους στρατιώτες και τους συνταξιούχους.
 
Ο μόνος τρόπος για τον Πούτιν να τηρήσει αυτές τις υποσχέσεις είναι αν η τιμή του πετρελαίου, η οποία παράγει περισσότερο από το ήμισυ των φορολογικών εσόδων της Ρωσίας, ανέβει σημαντικά, λέει ο Ρόζενμπεργκ. Επειδή η αστάθεια οδηγεί την τιμή του πετρελαίου, ο Ρόζενμπεργκ λέει ότι υπάρχει μία "οικονομική δυναμική σε αυτόν τον υπολογισμό" και ο Πούτιν θα μπορούσε να έχει κίνητρο σο να "υποδαυλίζει τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή."
"(Ο Πούτιν) θα μπορούσε να πει στους Ισραηλινούς, "Αν ξεκινήσετε μια επίθεση στο Ιράν θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας", λέει ο Ρόζενμπεργκ. "Θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε τον Νετανιάχου να προχωρά παρά την άμεση και αξιόπιστη απειλή για αντίποινα από την Ρωσία».
Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να συμπίπτουν με αυτό που ο προφήτης Ιεζεκιήλ προέβλεψε περισσότερα από 2.600 χρόνια, λέει ο Ρόζενμπεργκ. Στο κεφ. 38 ο Ιεζεκιήλ, ο προφήτης έγραψε ότι ο "Γωγ", που ερμηνεύεται ως τον Ρώσο δικτάτορα - θα οδηγήσει μια συμμαχία εθνών σε μια επίθεση στο Ισραήλ, προκαλώντας την υπερφυσική παρέμβαση του Θεού, λέει ο Ρόζενμπεργκ.
«Αυτό θα είναι μια ημέρα μεγάλης κρίσης, όταν ο Θεός στρέψει την υπερφυσική οργή του εναντίον των εχθρών του Ισραήλ», λέει ο Ρόζενμπεργκ. "Θα είναι επίσης μία ημέρα μεγάλης πνευματική αφύπνιση. Πολλοί Μουσουλμάνοι και Εβραίοι πρόκειται να πιστέψουν στον Ιησού ως τον Μεσσία, όταν η δραματική αυτή προφητεία γίνει πραγματικότητα».
Μελετητές της Αγίας Γραφής δεν έχουν την ίδια γνώμη για το αν αυτή η μάχη γίνει πριν ή κατά τη λήξη της επταετούς περιόδου της Θλίψης, της εποχής που ο Αντίχριστος θα είναι ο επικεφαλής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μερικοί πιστεύουν ότι ο «πόλεμος του Γωγ και Μαγώγ» θα γίνει πριν από την Επταετία και η Μάχη του Αρμαγεδδώνα θα συμβεί στο τέλος.
«Πριν από μια δεκαετία θα ήταν δύσκολο να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα», λέει ο Kaiser. "Αλλά κοιτάξτε το σενάριο στο Ισραήλ τώρα - τα αραβικά έθνη, καθώς και η Περσία, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Ιράν, παρατάσσονται κατά του Ισραήλ. Η μάχη του Αρμαγεδδώνα περιλαμβάνει όλα τα έθνη του κόσμου, αλλά στον πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ δεν είναι όλα. Αυτό είναι κάτι αξιοσημείωτο".
Αυτό που είναι το πιο αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι η μάχη που περιγράφεται στο Ιεζεκιήλ 38 και 39 δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία. Επιπλέον, η Ρωσία και το Ιράν δεν είχαν ποτέ μια συμμαχία του είδους που ο Ιεζεκιήλ πρόβλεψε πριν από 2.600 χρόνια, αλλά «το κάνουν τώρα,» λέει ο Ρόζενμπεργκ.
«Δεν ζούμε σε κανονικές συνθήκες», λέει ο Ρόζενμπεργκ. "Τα πράγματα που συμβαίνουν τώρα δεν είχαν συμβεί ποτέ σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, αλλά συμβαίνουν τώρα."
Ο Mitch Glaser, πρόεδρος του ‘Chosen People Ministries’ (‘Διακονίες Εκλεκτός Λαός’), που χρηματοδότησαν τη διάσκεψη μαζί με τη Σχολή Θεολογίας του Talbot και το Πανεπιστήμιο Biola, λέει ότι το Ιεζεκιήλ 36 και 37 προέβλεπε την αναγέννηση του Ισραήλ και την επιστροφή των Εβραίων στην πατρίδα τους, γεγονότα που αποτελούν πρόδρομες καταστάσεις για "τον πόλεμο του Γωγ και του Μαγώγ". Το έθνος του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948 και περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι ζουν εκεί τώρα.
"Μέχρι τώρα η σκηνή έχει ετοιμαστεί," λέει ο Glaser. «Το Ισραήλ είναι στη γη και υπάρχει μια παράταξη δυνάμεων ενάντια στο Ισραήλ. Θα έπρεπε να είναι κανείς τυφλός για να μη δει τα σημάδια των καιρών».
Ένα αποφασιστικό σημάδι των τελευταίων ημερών είναι η αποδοχή του Ιησού Χριστού από τους Εβραίους. Ο αριθμός των Εβραίων ομολογούν πίστη στον Yeshua έχει αυξηθεί εντυπωσιακά από 2.000 με 3.000 στα τέλη του 1960 σε 250.000 με 300.000 σήμερα, λέει ο Ρόζενμπεργκ. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μουσουλμάνοι στο Ιράκ έχουν δηλώσει πίστη στον Ιησού από το 1979, λέει ο Ρόζενμπεργκ.
 
«Περισσότεροι Μουσουλμάνοι και Εβραίοι πιστεύουν στον Ιησού τώρα από ποτέ άλλοτε, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία», λέει ο Ρόζενμπεργκ.
Και ενώ αυτά τα σημάδια θα πρέπει να δώσουν στους πιστούς μια "μεγαλύτερη αίσθηση του επείγοντος" όσον αφορά την Δευτέρα Παρουσία και να τους παρακινήσει να μιλήσουν για το Ευαγγέλιο, ο Glaser προειδοποιεί για το είδος εκείνων που, για εντυπωσιασμό, θέτουν συγκεκριμένες ημερομηνίες και που έχει κάνει πολλούς ανθρώπους σκεπτικούς σχετικά με τις εσχατολογικές προβλέψεις. Τελευταία περίπτωση ήταν ο υπέργηρος Χάρολντ Κάμπινγκ, που πρόβλεψε την Ημέρα της Κρίσης για τις 21 Μαΐου του 2011, κάτι που ήταν η δεύτερη ανεπιτυχής πρόβλεψή του. Τον Μάρτιο, ο Κάμπινγκ είπε δημόσια συγγνώμη, περιγράφοντας τον υπολογισμό του ως μια «αμαρτωλή κατάσταση».
"Είναι κρίσιμο για μας να βλέπουμε τις έσχατες ημέρες μέσα από το φακό της Αγίας Γραφής, αλλά δεν πρέπει να μας συγκαταλέγουν μεταξύ εκείνων που στο παρελθόν ντροπιάστηκαν με τους λάθος καθορισμούς ημερομηνιών," λέει ο Glaser. "Αυτά τα ενοχλητικά λάθη δεν πρέπει να εμποδίσουν μια νέα γενιά πιστών από το να γνωρίσουν περισσότερα για τους έσχατους καιρούς, επειδή  ο ίδιος ο Ιησούς, μας είπε να μελετάμε τους έσχατους καιρούς. Δεν θέλουμε να έχουμε άγνοια για αυτά που κάνει ο Θεός τις τελευταίες ημέρες".
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, το εκτός ελέγχου χρέος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η αύξηση της πιθανοτήτων να έχουμε πόλεμο στη Μέση Ανατολή είναι όλα μέρος ενός θεϊκού "ταρακουνήματος" που προορίζεται να αφυπνίσει τους ανθρώπους πνευματικά, λέει ο Ρόζενμπεργκ.
«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται τα πράγματα να χειροτερέψουν στις τελευταίες ημέρες –τα πάντα θα σαλευθούν», λέει ο Ρόζενμπεργκ. "Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ο Θεός τα χρησιμοποιεί αυτά σαν ένα τρόπο για να προετοιμάσει τις καρδιές των ανθρώπων να ακούσουν το Λόγο Του. Το Ιεζεκιήλ 38 και 39 θα είναι ένα από τα πιο δραματικά  ταρακουνήματα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, και δεν μιλάω μεταφορικά. Πρόκειται να είναι ένας σεισμός με επίκεντρο το Ισραήλ, που πρόκειται να επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη."
Παρά την πεποίθησή του ότι ο κόσμος σήμερα ζει τα "τελευταία νανοδευτερόλεπτα" των τελευταίων ημερών και φαίνεται "κινούμαστε δραματικά προς την εκπλήρωση του Ιεζεκιήλ 38 και 39," ο Rosenberg προειδοποιεί ότι «αυτό που ισχύει σήμερα μπορεί να μην είναι αλήθεια την επόμενη εβδομάδα".
«Ο Θεός θα μπορούσε να παρατείνει τον χρόνο, για να έχει περισσότερο χρόνο η Εκκλησία να υπακούσει στην εντολή του Ιησού και να  διαδώσει το Ευαγγέλιο στους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και όλους τους άλλους» λέει ο Ρόζενμπεργκ.
Όταν ρωτήθηκε από τους μαθητές του για τα σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας Του και του «τέλους των αιώνος», είπε ο Ιησούς, στο Κατά Ματθαίον 24, ότι το τέλος δεν θα έρθει μέχρι «το Ευαγγέλιο της βασιλείας» να κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο.
"Ο Ιησούς είπε, «Κανείς δεν γνωρίζει την ημέρα ή ώρα», λέει ο Ρόζενμπεργκ. "Εγώ δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει. Ο Χάρολντ Κάμπινγκ δεν ήξερε. Γι 'αυτό ακριβώς πρέπει μείνουμε προσκολλημένοι σε αυτό που είπε ο Ιησούς. Το θέμα δεν είναι το πότε. Το θέμα είναι είμαστε έτοιμοι; "
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΟ :
 
* Σχετικά με τον Γωγ και Μαγώγ:
Από το βιβλίο «Η Αποκάλυψις του Ιωάννη - με πατερική ανάλυση», Γεωργίου Μαυρομμάτη, εκδόσεις Αποστολικής Διακονίας (σελ. 272), διαβάζουμε:
Όσο για τον Γωγ και Μαγώγ, είναι, όπως νομίζουν μερικοί, υπερβόρεια σκυθικά έθνη, τα οποία ονομάζουμε Ουννικά, και είναι πολυανθρωπότερα και πολεμικότερα από κάθε άλλη βασιλεία και έθνος στη γη, και συγκρατούνται από το να καταστρέψουν την οικουμένη από το χέρι του Θεού, μέχρι που να λυθεί ο διάβολος. Μερικοί, ερμηνεύουν τα ονόματα από την εβραϊκή γλώσσα, το μεν Γωγ ως αθροίζοντα ή άθροισμα, το δε Μαγώγ ως επηρμένον. Και από τα ονόματα σημαίνεται, ή το άθροισμα των εθνών, ή η υπερηφάνεια. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο προφήτης Ιεζεκιήλ (κεφ. λη’, λθ’) προφήτευσε γι’ αυτά τα έθνη, ότι θα έλθουν κατά τους εσχάτους καιρούς και θα πέσουν με πολύ μεγάλη δύναμη στη γη του Ισραήλ, που από τα όπλα τους θα καίγεται για επτά χρόνια. Αυτό μερικοί ερμηνευτές το εξέλαβαν ότι συνέβη την εποχή του Εζεκίου με την πτώση των Ασσυρίων μαζί με τον Σεναχηρείμ, πριν από πολλά χρόνια. Αλλοι πάλι το αποδίδουν στην απώλεια των εθνών που επιτέθηκαν στην Ιερουσαλήμ μετά την άλωσή της από τους Βαβυλωνίους. Άλλοι τέλος το εφαρμόζουν στις δυνάμεις του Αντιόχου, που νικήθηκαν από τούς Μακκαβαίους. Είναι όμως φανερό ότι «μάλλον τοις εσχάτοις αρμόζει χρόνοις η τούτων έλευσις» (Ανδρέας Καισαρείας). Κι αυτό για τρεις λόγους: α) Γιατί πουθενά δεν έχει γραφεί ότι σκυθικά έθνη θα κάνουν πόλεμο εναντίον των Ιουδαίων, αλλά μόνο γειτονικά. β) Αυτό που γράφεται για τον Γωγ λέει ότι θα ετοιμασθεί από τις αρχαίες ημέρες και θα έλθει τις έσχατες. γ) Στην Αποκάλυψη, που μελετούμε και προφητεύει τα μέλλοντα, έχει γραφεί ότι ο Γωγ και ο Μαγώγ θα έλθουν προς το τέλος του αιώνος.
Από το βιβλίο «Τι θα απογίνει ο κόσμος μας;» του Γερμανού ευαγγελικού Joachim Langhammer (σελ 105,106), διαβάζουμε:
Στα κεφάλαια 38 και 39 του Βιβλίου του ο προφήτης Ιεζεκιήλ μιλάει για μια μεγάλη εισβολή, η οποία πρόκειται να συμβεί «στο τέλος των καιρών» (Ιεζ. 38, 8-16). Αποκαλύφθηκε στον προφήτη από το Θεό ότι ένας γιγαντιαίος στρατός από τον «απώτατο Βορρά» (θεωρώντας από το Ισραήλ) θα ξεκινήσει και έρθει ενάντια στο λαό μου Ισραήλ» (Ιεζ. 38, 15-16). Η επιδρομή αυτή στην Άγια Γη θα διενεργηθεί από μια δύναμη η οποία περιγράφεται μέσα στην Αγία Γραφή ως «Γωγ, η γη του Μαγώγ» (Ιεζ. 38, 2).
Ο Γωγ του Μαγώγ από τον προφητεία του Ιεζεκιήλ αναφέρεται με πέντε ονόματα: Ρως, Μεσέχ, Θουβάλ, και Μαγώγ (Ιεζ. 38, 1-3). Αυτό υποδεικνύει ένα πολυφυλετικό κράτος στα Βόρεια του Ισραήλ (Ιεζ. 38, 15). Κατά την παράδοση του Ιουδαίου ιστοριογράφου Φλάβιου Ιώσηππου οι απόγονοι του Μαγώγ ζούσαν βορείως της Μαύρης Θάλασσας, δεδομένου ότι στο Γένεσις 10,2 περιγράφονται τα ονόματα Μαγώγ, Θουβάλ, Μεσέχ Γομέρ ως γιοι του Ιάφεθ και άρα ως δισέγγονα του Νώε. Από τους Μαγώγ, Θουβάλ και Μεσέκ κατάγονται οι σλαβικοί λαοί, αντίθετα από το Γομέρ οι γερμανικοί.  Το ανατολικό ρωσικό βασίλειο με την πρωτεύουσα πόλη Κίεβο ονομαζόταν τον μεσαίωνα Ρως, που σημαίνει κάτι σαν «κεφαλή, αρχή, πρώτος».Από το Ρως θα πρέπει να προήλθε το Ρώσοι. Το Μεσέχ σημαίνει «κτήση, κατάληψη» και μερικοί είναι της άποψης ότι το όνομα Μόσχα προέκυψε από αυτό.
 
** Ο Joel Rosenberg είναι ευαγγελικός, γνωστός χριστιανός σιωνιστής και συγγραφέας βιβλίων που περιστρέφονται γύρω από τις προφητείες της Βίβλου, την Μέση Ανατολή, την υπεράσπιση του Ισραήλ και τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας – με πιο γνωστό το ‘The Last Jihad’, το οποίο περιγράφει ‘υποθετικό’ κτύπημα ισλαμιστών τρομοκρατών που επιτίθενται με αεροπλάνα σε κάποια πόλη των ΗΠΑ, βιβλίο που γράφτηκε 9 μήνες πριν τις 11 Σεπτεμβρίου (!) και για αυτό πολλοί τον είπαν «μοντέρνο Νοστράδαμο». Οι απόψεις του είναι δημοφιλείς στους κύκλους των ευαγγελικών και των νεο-συντηρητικών στις ΗΠΑ. Ο Rosenberg γεννήθηκε το 1967 στη Νέα Υόρκη, από πατέρα Εβραίο και μητέρα αγγλικής καταγωγής. Οι γονείς του ήταν αγνωστικιστές. Ο Rosenberg όταν έφτασε στην ηλικία των 17 ετών έγινε αναγεννημένος / ευαγγελικός χριστιανός, αν και ο ίδιος αυτοπροσδριορίζεται ως «Εβραίος πιστός του Ιησού». Υπήρξε σύμβουλος εκστρατείας του Αμερικάνου προεδρικού υποψηφίου Steve Forbes. Υπήρξε επίσης σύμβουλος του πρώην Ισραηλινού αναπληρωτή πρωθυπουργού Natan Sharansky και στη συνέχεια-του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπου συγκέντρωσε το μεγάλο μέρος των πληροφοριών του για τη Μέση Ανατολή που του  χρησιμοποίησε αργότερα στα βιβλία του.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...