Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξύπνα! Ο εχθρός σου είναι ένας!

-Θα ψηφίσεις τελικά τον Καμμένο;
-Ναι... Εσύ τον Παπαθεμελή;


-Βεβαίως. Είναι η πιο ασφαλής ψήφος. Είναι αναμφισβήτητα πιο κοντά στην εκκλησία από όλους τους άλλους, εδώ και χρόνια. Θα τον ψηφίσω ξέροντας ότι δεν θα το μετανοιώσω, αφού δεν θα με προδώσει, όπως εσένα κάποτε ο Καρατζαφέρης.

-Και γιατί δεν επιλέγεις Καμμένο;

-Είναι με τους παλαιοημερολογίτες. Δεν το κρύβει αυτό, αφού έχει μιλήσει πολλές φορές για την Εσφιγμένου, οπότε η αγάπη του δεν είναι για την Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά για τους παλαιοημερολογίτες ζηλωτές. Α! όσο για το αν έχει αδερφό στο Άγιο Όρος, σου παραθέτω ένα μήνυμα που μου ήρθε στο e-mail και τα συμπεράσματα δικά σου...

...ο Καμμένος έχει μόνο μία αδερφή (η οποία είναι αθλήτρια του γυναικείου πόλο) και κανένα άλλο αδερφό.
...δεν τον άκουσα ποτέ να λέει ότι γνώρισε το Γέροντα Παΐσιο, αλλά όταν αναφερόταν στο Άγιο Όρος, μιλούσε με καλά λόγια μόνο για την Εσφιγμένου, με φανατισμό μάλιστα.
...είναι ένας άνθρωπος, ευμετάβλητος στο χαρακτήρα και τις αποφάσεις και προσπαθεί πάντα να ακολουθεί το τι θέλει ο λαός ανάλογα την εποχή.
...Κατά τα άλλα είναι ένας άνθρωπος πολύ ευχάριστος στην παρέα ειδικά όταν δεν πίνει...

-Μην πιστεύεις ό,τι σου στέλνουν στο e-mail. Άλλα και έτσι να είναι, γιατί θεωρείς ότι ο Παπαθεμελής είναι καλύτερος; Δεν συνεργάστηκε με τον πράκτορα των αμερικανών ανδρέα παπανδρέου; Δεν συνεργάζεται τώρα με τον Δ.Καζάκη, τον αριστερό, που είναι μια αμφιλεγόμενη μορφή; Άσε το άλλο, δεν είναι δυναμικός, δεν έχει σθένος, είναι νωθρός και χωρίς δυναμισμό, πως θα μας σώσει; Δεν είναι έτσι οι ηγέτες, φίλε μου.

-Ο Παπαθεμελής είναι πιο ασφαλής ψήφος από τον Καμμένο. Παραδέξου το αυτό! Το είδαμε το έργο κάποτε με τον Καρατζαφέρη, πού ξέρουμε ότι τώρα δεν θα είναι και αυτός η εφεδρεία του συστήματος; Η καινούρια νέα δημοκρατία; Το νέο μαντρί της δεξιάς; Θέλεις να το ρισκάρεις και να βάψεις με αίμα τα χέρια σου ψηφίζοντας ένα πιθανό δοσίλογο;

-Πολύ σωστά ακούγονται όλα αυτά που λες, όμως τώρα θα σου πω κάτι, που θα σε κάνει να σωπάσεις, γιατί δεν θα έχεις τι να μου πεις...

-Σε ακούω.

-Είτε ρίξεις λευκό, είτε άκυρο, είτε δεν πας καθόλου, είτε ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό, αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3% (Παπαθεμελής), το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές. Με λίγα λόγια, φίλε μου, αν ψηφίσεις τον Παπαθεμελή θα κάνεις ένα πολύ όμορφο δώρο κυρίως στο πρώτο κόμμα, τον Σαμαρά δηλαδή. (...)

ΑΔΕΡΦΙΑ
Εδώ και καιρό διαβάζω πολλά πατριωτικά μπλογκς που προσπαθούν να σας πείσουν, τι να ψηφίσετε κατηγορώντας είτε τον Καμμένο, είτε τον Καζάκη, είτε τον Τσίπρα, είτε την αριστερά, είτε τη δεξιά και γενικά όλα τα λεγόμενα μικρά κόμματα.
Ειλικρινά δεν υπάρχει μεγαλύτερο χέρι βοηθείας στους δύο μεγάλους δοσίλογους, πασοκ-νδ, από αυτή τη μέθοδο του εσωτερικού εμφύλιου, τη λάσπη και τις κατηγορίες που επιρρίπτουν οι αντιμνημονιακοί μεταξύ τους.

Ο εχθρός σου είναι ένας.
Το πασοκ-νδ.
Δεν είναι σαν τα άλλα μικρά κόμματα και αυτό μας διαφεύγει, αφού υπάρχει κάτι σε αυτά τα δύο κόμματα, που τα κάνει θανάσιμα επικίνδυνα για την Πατρίδα μας.

Το πασοκ, η νδ και το μικρό (ευτυχώς) κκε είναι τα μόνα κόμματα, που έχουν οπαδούς ορκισμένους, φανατικούς, που αγαπάνε τα κόμματά τους πιο πολύ και από Πατρίδα και από τον Θεό ακόμα. Δεν τους νοιάζει το ξεπούλημα της Πατρίδας, οι αυτοκτονίες, αλλά μόνο το κόμμα, η ομάδα τους.

Αυτός είναι λοιπόν ο εχθρός μας, αδέρφια, οι δύο μεγάλοι και ο οπαδισμός τους. Από τους μικρούς δεν κινδυνεύουμε τόσο και επιπλέον δεν μπορούν να αποτελέσουν διάδοχη κατάσταση του συστήματος της νέας τάξης (εφεδρεία), γιατί η γενιά μας είναι τελείως διαφορετική από τους σημερινούς ηλικιωμένους. Δεν γινόμαστε εύκολα οπαδοί και απόδειξη είναι το ξεφούσκωμα μικρών κομμάτων, που άγγιξαν κατα καιρούς στις δημοσκοπήσεις  μέχρι και το 20% 
(Πολ.Αν - ΚΕΠ - Τσοβόλας - Αλαβάνος - Καρατζαφέρης).

Αν κατηγορούμε τον Καμμένο και τον Τσίπρα και τα άλλα "παιδιά" είναι παρα πολύ πιθανό κάποιοι ψηφοφόροι να αηδιάσουν, να μην πάνε να ψηφίσουν κανένα, ή ακόμα χειρότερα να επιστρέψουν στο μαντρί του πασοκ - νδ.
Γ.Θ



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...